На вулиці Бандери ремонтують підвал кам’яниці. Це може призвести до її руйнації. Оновлено

1867 0
Роботи у підвалі можуть зашкодити цілому будинку, вважають у муськраді.
Фото: Ірина Юзик

Фото: Ірина Юзик

На вулиці Бандери, 57 у Львові почали ремонтувати підвал. Будівля є пам’яткою архітектури, тож місцеві активісти просять зупинити роботи й перевірити їх законність.

Ще 19 червня виконком ЛМР скасував наказ директора департаменту містобудування від 20 вересня 2012 року, яким власник приміщення отримав вимоги до архітектурно-планувальної частини проекту реставрації з переплануванням частини нежитлових приміщень на вул. Степана Бандери, 57 під магазин промислових товарів з влаштуванням дверей на місці вікна. 

Читайте також: На Львівщині призупинили будівництво готелю біля водоспаду Кам'янка

Попереднє рішення скасували тому, що в будинку зафіксували відхилення від проєкту, зокрема понизився ґрунт. Тепер у будівлі мали б припинити будь-які роботи, але цього тижня там знову їх розпочали. У ЛМР тепер пропонують провести незалежну експертизу.

Підприємцям видали припис від управління охорони історичного середовища про зупинення робіт. Додамо, що будинок на Бандери, 57 приватизували ще у 2004 році. Власником приміщення є Олександр Ходаковський.

Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv власник примішення Олександр Ходаковський, на ці робити він має всі необхідні дозволи, у тому числі від ДАБІ України на будівельні роботи. Відбуваються вони відповідно до проєкту, від якого не відходять.

«Є авторський і технічний нагляд, фахівці несуть відповідальність за роботи, оскільки це пам'ятка архітектури. А скасувати наказ департаменту архітектури та містобудування можна лише за моєю заявою або за рішенням суду, для чого потрібні вагомі підстави, яких нема», – каже він.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!