На вулиці Дорошенка у Львові реставрують унікальні балкони

2372 0
На ремонтні роботи семи балконів на вулиці Дорошенка, 15 з міського бюджету виділили 312 тис. грн.
фото: city-adm.lviv.ua

фото: city-adm.lviv.ua

Реставрація балконів почалася ще минулого року і була призупинена на зимовий період. Зараз роботи відновили, їх планують закінчити у вересні. Про це інформує прес-служба ЛМР з посиланням на начальницю управління охорони історичного середовища Лілію Онищенко.

«Будинок на вулиці Дорошенка, 15 – один з найкращих зразків сецесії у Львові. Усі сім його балконів мають інакшу огорожу», – зазначила вона.

Читайте також: Де у Львові проводять роботи з благоустрою. Перелік адрес

За її словами, балкони давно потребували реставрації. Це житловий будинок, і його мешканці не мають коштів на ремонт. Тому ці роботи фінансуються з міського бюджету спільно з проектом «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» GIZ. Кожен мешканець будинку має доплатити по 500 грн за свій балкон.

Подібні ремонтні роботи також тривають на перехідних об’єктах з 2016 р. на вулицях Рутковича, 6 (4), Торговій, 11 (1), Рутковича, 12 (2), Князя Романа, 4 (2), Вірменській, 13 (1). Програма співфінансування реставрації балконів спільно з GIZ діє у Львові з 2012 року.

Читайте також: Щоб трамваї не возили повітря. Як визначають доцільність транспортних проектів у Львові. Візуалізація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!