У будинку на вулиці Глибокій у Львові осипається частина барельєфів. Фото

2579 0
Частини фасаду, що осипались, передали в управління охорони історичного середовища.
Фото: Віктор Гальчинський

Фото: Віктор Гальчинський

Сьогодні на своїй сторінці у Фейсбук львів’янка Марія Міндзеро повідомила, що на вулиці Глибокій, 12 комунальники руйнують берельєф на будинку. 

Як пояснив у коментарі Tvoemisto.tv директор ЛКП «Львівський ліхтар» Ігор Шпак, учора на Гарячу лінію Львова надійшло звернення, що з будинку на вулиці Глибокій, 12 на рівні даху з будинку опадають частини фасаду.

«Коли ми вчора і сьогодні обстежили будинок, на тротуарі виявили суттєві шматки штукатурки. Ми замовили спецтехніку, аби простукати фасад будинку і виявити відшаровані шматки, які ще можуть осипатись», – каже Ігор Шпак.

Барельєфи розташовані на висоті 20 м, тож, за словами Ігоря Шпака, маленький камінчик може пошкодити людині. Майже два відра елементів штукатурки передали на обстеження управлінню охорони історичного середовища.

Будинок на Глибокій, 12 збудував у 1910 році архітектор Яків Рисяк для себе та своєї дружини Гелени. Особливістю споруди є високі аттики, оздоблені барельєфами, що зображають молодих жінок у танці зі стрічками та гірляндами з квітів.

У 1950-х роках у будинку працювала перукарня Залевського та кореспондентський пункт газети «Правда Украины».

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!