На вулиці Горбачевського у Львові поновили розмітку-вафельницю. Фото

2573 0
На ділянці застосовували нову технологію, що дозволить розмітці триматися довше.
фото: твоє місто

фото: твоє місто

У Львові поновили розмітку-«вафельницю» на перехресті вулиць Горбачевського – Котляревського. Її вперше нанесли фарбою ще торік у вересні, це коштувало близько 1,5 тисячі гривень. Натомість зараз застосовували іншу технологію, що дозволить розмітці триматися довше.

Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv в.о. голови Франківської районної адміністрації Ігор Савка, йдеться про нанесення розмітки пластиком. Це – дорожче, але на рік.

Читайте також: Затори у Львові. Чому світлофори в місті працюють так, а не інакше

«Ми обираємо технологію залежно від локації, якщо є стабільна схема організації дорожнього руху, якісне покриття, як-от на вулиці Кульпарківській, то можна наносити пластиком. А на Горбачевського виникають проблеми з мережами, відповідно і з покриттям», – зазначив він.

Додамо, що розмітка-«вафельниця» має спростити водіям виїзд із вулиці Котляревського. Вона позначає межі перехрестя та допомагає фіксувати порушення, пов'язані з неправомірним виїздом транспортних засобів на перехрестя, коли воно завантажене. Нова розмітка має нагадувати водіям, що не можна виїжджати на перехрестя, якщо можливості його проїхати немає, йдеться про пункт 16.4 ПДР. У поліції зазначають, що штраф за таке порушення становить 510 гривень (ст.122 КУпАП). Така розмітка ефективніше спрацьовує, якщо на цих ділянках встановлені камери спостереження, які допомагатимуть фіксувати порушення.

Нагадаємо, позаторік у Львові з’явилась перша дорожня «вафельниця» на перехресті вулиць Пасічної та Медової Печери, згодом їх нанесли на перехресті Колумба – Тракт Глинянський та на вулиці Кульпарківській.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!