На вулиці Хоткевича у Львові облаштують велосмугу та реорганізують рух

1624 0
Пішохідний перехід на перехресті вул. Хоткевича – вул. Чукаріна облаштують цьогоріч, а велосмугу на вул. Хоткевича завершать навесні наступного року.
Фото: скріншот з карт

Фото: скріншот з карт

На вулиці Гната Хоткевича у Львові змінять організацію руху та облаштують велосмугу у напрямку парку Івана Павла ІІ. Також на перехресті вул. Гната Хоткевича – вул. Чукаріна облаштують пішохідний перехід. Відповідні рішення прийняли у вівторок, 1 листопада, на комісії з безпеки дорожнього руху ЛМР.

Джерело: засідання комісії з безпеки дорожнього руху ЛМР

Зміна організації руху на вул. Хоткевича

Велосмугу на Хоткевича облаштують по правій стороні вулиці. Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv голова депутатської комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності ЛМР Ігор Зінкевич, ширина там дозволяє зробити розподіл на дві сторони руху, щоб обмежити можливість порушення паркування по правій стороні вулиці. Цим ускладнюється рух для автобусів, які там курсують.

Читайте також: У Львові реорганізували рух на перехресті вулиць Стрийської – Сахарова. Схема

«Доречною також була пропозиція поліції, яка нагадала, що велосмуга має бути іншого кольору. Я навіть сам буду пропонувати керівництву «Шувару», щоб вони погодилися і замалювали велосмугу червоним кольором, аби водії розуміли, що при паркуванні буде порушення, в тому числі евакуація», – зазначив він.

Першочергово на вул. Хоткевича мають встановити знаки про заборону паркування. Наступним кроком, при належним погодних умовах, буде нанесення розмітки, в тому числі її зміщення. Оскільки зараз смуга розподілу дороги є нанесена, проте її ще треба вирівняти, залишивши півтори метра для велосмуги.

Облаштування пішохідного переходу на перехресті вул. Г. Хоткевича – вул. Чукаріна 

Читайте також: У Львові планують реорганізувати рух на найбільш проблемних перехрестях. Перелік

Як зазначив у коментарі Tvoemisto.tv керівник департаменту міської мобільності Орест Олеськів, завершити облаштування велосмуги та зміну організації руху планують навесні наступного року, коли проводитимуть планове нанесення розмітки у Сихівському районі. Водночас облаштування пішохідного переходу на вул. Чукаріна мають виконати до 1 грудня цього року.

Нагадаємо, що у Львові на відтинку від торгового центру «Магнус» до Оперного театру планують облаштувати «острівцеву» зупинку. Також мають перенести трамвайну зупинку «Старий Ринок», що на початку вул. Хмельницького. 

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!