На вулиці Івана Франка у Києві закінчили капітальний ремонт. Фото

1068 0
Для людей з інвалідністю та батьків із дитячими візками збудували пандус на перетині вулиць Івана Франка і В’ячеслава Липинського.

На вулиці Івана Франка в столиці закінчили капітальний ремонт, виконано весь запланований обсяг робіт.  Про це повідомляють у КМДА. 

«Основну частину ремонту виконали минулого року. А цьогоріч на ділянках між вулицею Богдана Хмельницького і бульваром Тараса Шевченка, а також від вулиці В’ячеслава Липинського до вулиці Ярославів Вал влаштували верхній шар покриття. Використали поліпшений модифікований асфальтобетон. Протяжність вулиці – близько 700 м», − пояснюють у відомстві.

На всій протяжності вулиці оновили тротуари. Загальна площа оновлених пішохідних доріжок – 5800 кв. м, що майже удвічі більше, ніж площа проїжджої частини. На пішохідних переходах з’явились антикишені, які розширяють тротуар, а щоб водії не паркували авто на тротуарах, встановили близько 500 стовпчиків.

Для людей з інвалідністю, батьків із дитячими візками збудували пандус на перетині вулиць Івана Франка і В’ячеслава Липинського. Для людей із порушеннями зору на тротуарах вставили тактильну плитку і тактильні напрямні. А в розмітці пішохідних переходів використали яскраві смуги-орієнтири.

Читайте також: Незалежність України та пес Патрон. «Укрпошта» випустить нові марки у серпні

Між вулицею В’ячеслава Липинського і бульваром Тараса Шевченка зв’язалась двостороння велодоріжка. Вона поєднується із велосмугою на вулиці В’ячеслава Липинського (заїзд до велотреку), суміщеною смугою для руху громадського транспорту і велосипедистів на бульварі Тараса Шевченка, а згодом – із велодоріжками на вулиці Богдана Хмельницького (їх облаштують під час капітального ремонту вулиці). Для зручності велосипедистів на вулиці встановили 11 велопарковок затвердженого формату. 

Також у рамках ремонту оновили сходи до вулиці Ярославів Вал. Завдяки декоративній підсвітці, яка прихована у поручнях, сходи добре освітлюються і стали місцем прогулянок вечірнім Києвом.

На всій протяжності вулиці оновили газони і висадили близько 30 дорослих платанів.

Додамо, що капітальний ремонт вул. Івана Франка виконали вперше з 1975 року.

Нагадаємо, Києву треба готуватись до складного опалювального сезону. Місто не виключає, що можуть бути терористичні акти чи атаки по газоносних станціях.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!