На вулиці Леннона збудують житло для працівників «Львівської політехніки»

2320 0
Наразі погоджують з Міністерством дозвільну й конструкторську документацію і проводять оцінку земельної ділянки.
ФОТО ПРЕССЛУЖБИ НУ ЛП

ФОТО ПРЕССЛУЖБИ НУ ЛП

На вулиці Дж. Ленона у Львові зведуть дев’ятиповерховий будинок на 72 квартири для працівників Національного університету «Львівська політехніка». На кожному поверсі запланували по вісім квартир: п’ять однокімнатних різного планування і площі, дві різнопланові двокімнатні й одна трикімнатна. Також передбачили паркінг на 15 автомобілів. Як уточнили у коментарі Tvoemisto.tv в пресслужбі вишу, йдеться про ділянку, яку погодила міськрада Львова ще у травні 2014 року.

Коли університет отримав земельну ділянку на вул. Дж. Ленона (мікрорайон Щурата), то був намір передати її на будівництво житла для працівників. У Міністерстві освіти і науки заборонили це, мовляв, університет може будувати лише гуртожитки або службове житло. Як розповів очільник профкому працівників університету Роман Колодій, цього року вирішили знову повернутися до цього питання. Спочатку створили ініціативну групу з членів житлово-будівельного кооперативу та започаткували інвестиційну програму, знайшовши забудовника. Йдеться про будівельну компанію EuroCity Development, з яким кожен член кооперативу укладе особистий договір.

Читайте також: У Львові вимагають зупинити будівництво багатоповерхівки Львівської політехніки на Лазаренка

«Завдяки тому, що в Політехніці є свої фахівці: геодезисти, будівельники, архітектори, своє проєктно-конструкторське об’єднання – можемо власними силами організувати деякі попередні роботи, зокрема підготовку документації, проєкту, і цим здешевити будівництво. На сьогодні йдеться про крайню межу в ціні у розрахунку 600 у. о. за метр квадратний. Ще в червні йшлося про 500 у.о., але за деякий час зросли ціни на будматеріали», – цитує його пресслужба вишу.

Наразі погоджують з Міністерством дозвільну й конструкторську документацію і проводятьоцінку земельної ділянки. Після того «Львівська політехніка» укладе договір з інвестором.

«Взяти участь у спорудженні може кожен працівник цього навчального закладу, який не має власного помешкання або потребує поліпшення житлових умов. У профспілці працівників насамперед очікують на заяви тих, хто перебуває на обліку на державній чи кооперативній житлових чергах, а також на проживання у 6-му гуртожитку», –  додає він.

Читайте також: Як у Львові перепланують район Під Голоском

Попередньо визначили, що це буде монолітно-каркасний будинок із цегляними стінами. Зовнішні стіни – утеплені пінопластом №10. Передбачені якісні вхідні двері, п'ятикамерні вікна, підведення води, каналізації, газу, встановлення газового лічильника, двофункційного котла. Можна розглядати й варіанти здешевлення або здорожчання побудови.

Будівельна компанія запевняє, що будівництво затягнеться на 1,5-2 роки. Усі питання щодо оплати, враховуючи перший внесок, кожен обговорюватиме особисто. На час будівництва можна буде розтермінувати оплату. Роман Колодій також додає, що у мікрорайоні, де передбачене будівництво, вже є новобудови, інфраструктура, зокрема дитячий садочок.

Нагадаємо, що Львівська міська рада мала також запропонувати «Львівській політехніці» іншу земельну ділянку замість Лазаренка, де планувати побудувати багатоповерхівку. Будівельні роботи стартували ще у 2017 році. Мешканці кажуть, що містобудівну документацію погоджували без обговорення з громадою, а будівництво ведуть на дитячому майданчику, спортивному полі та відпочинковій зоні, і що дозвільні документи не передбачають збереження зеленої території.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!