На вулиці Левицького у Львові знову намагалися руйнувати фасад у пам’ятці архітектури

2460 1
За словами власника квартири, він хотів замурувати раніше пробиті двері.
Фото: Ольга Сидор / Facebook

Фото: Ольга Сидор / Facebook

Сьогодні, 30 березня, на Гарячу лінію Львова у Facebook надійшло повідомлення, що незаконні роботи з пробивання дверей у фасаді будинку відновили. 

Читайте також: Львівський забудовник відновить знесену історичну пам'ятку

Керівниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко повідомила, що після звернення мешканців роботи зупинили, втім, за словами власника квартири, він намагався двері замурувати.

Читайте також: Підприємство у Львові оштрафували на 170 тисяч за встановлення дверей у історичному будинку

«Я спілкувалась з власником приміщень на вул. Левицького, 10. Він сказав, що хотів замуровуввати цей вхід, але сусіди викликали поліцію, роботи він зупинив. Зараз він нічого робити не буде, в понеділок під нашим наглядом буде замуровувати», — сказала Лілія Онищенко.

Власник, спільно з управління охорони історичного середовища, мають напрацювати дорожню карту для відновлення будівлі. Також під час наступного засідання адміністративної комісії мають розглянути розмір штрафу за самовільне руйнування фасаду.

Читайте також: Зберегти не можна штрафувати. Як Львів охороняє історичне середовище

Нагадаємо, 15 березня на вулиці Костя Левицького,10 власник квартири пробив двері у будинку, що є пам’яткою архітектури місцевого значення. Тоді роботи разом із поліцєю та ДАБІ зупинили, а власник пообіцяв за власний кошт відновити стіну.

Фото Alex Myzuka / Facebook


Читайте також:
30 Березня, 2019 15:22
666 ... важко завадити руйнуванню фасадів коли "процес пішов " ... а пішов він давно ... подивіться ,у що перетворилися фасади будинків на рівні першого поверху по вул. Костюшко від вул.Дорошенка ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!