У Львові відновили історичну браму біля давньої аптеки. Фото до і після

1212 0
Реставрація брами на Личаківскій, 57 коштувала 45 500 грн.
фото: лкп бюро спадщини

фото: лкп бюро спадщини

Реставратори завершили відновлення історичної брами в будинку на вулиці Личаківській, 57, де розташована давня аптека, поруч із Винниківським ринком. Про це повідомили у ЛКП «Бюро спадщини».

«Ці двері були дуже знищені, тож реставраторам довелося добряче над ними пропрацювати. Зокрема, були знищені гратки, які відновили за ескізом із іншої історичної брами сусіднього будинку. Також на цій брамі не вистачало багатьох елементів оздоби, які довелося відновлювати», – каже архітектора «Бюро спадщини» Ярина Онуфріїв.

Читайте також: Куди зникає дух Львова. Справа магазину на Краківській

Будинок на Личаківській, 57 споруджений за проєктом архітектора Анджея Ґоломба у 1895 році. У 1908 році магістр фармації Ян Лисовський в цьому будинку заснував аптеку «Під Соколом» та був її першим власником. У міжвоєнний період аптека належала магістру фармації Генріху Блондзинському. Аптека в цьому будинку діє й дотепер.

Загалом реставрація брами на Личаківскій, 57 коштувала 45 500 грн. Із них місто оплатило 70%, а мешканцям довелося додати понад 19 500 грн свого внеску.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv довідалося, як нині працюють історичні аптеки, зокрема й фармація на вул. Личаківській, 57, та чи загрожує їй закриття. Детальніше читайте у матеріалі.

Фото Бюро спадщини


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!