На вулиці Малоголосківській у Львові зводять самобуд. Мешканців просять не купувати там житло

3826 0
Забудовнику відмовили в дозволі на виконання будівництва, зважаючи на численні недоліки у проєктній документації.
фото: любомир зубач/фейсбук

фото: любомир зубач/фейсбук

На вулиці Малоголосківській у Львові, біля ЖК «Обрій-2», без дозвільних документів зводять багатоповерхівку. Роботи виконує ТзОВ «Львівський домобудівний комбінат-плюс», яке у квітні цього року зверталося в міську інспекцію ДАБК по дозвіл на виконання будівельних робіт.

Як пояснюють у департаменті містобудування, компанії відмовили, зважаючи на численні недоліки у проєктній документації. Зокрема, плани поверхів, фасадів, генплан не відповідали державним стандартам України, технічні умови щодо водопостачання та водовідведення не були затверджені в департаменті житлово-комунального господарства тощо.

Читайте також: У Львові поліція застосувала табельну зброю, аби припинити бійку

«Замість того, щоб усувати недоліки в документації, вони просто почали будувати. Причому досить активно – на сьогодні, як видно на фото, вже зведено два поверхи», – йдеться в повідомленні.

Львів’ян застерігають, що будівництво самочинне і незаконне, тому просять утриматися від придбання житла у багатоповерхівці. Зараз міська інспекція ДАБК проводить позапланову перевірку цього будівництва, за результатами якої приймуть рішення.

Нагадаємо, що на карті незаконних забудов у Львові – кілька десятків житлових комплексів. Йдеться, зокрема про такі компанії, як ОК «Вілла Варшава», ГО «Наше ідеальне місто», «Престиж Умань», ПрАТ «Ірокс» тощо. Tvoemisto.tv спілкувалося з юристом і дізналось, на що треба звернути увагу перед купівлею нерухомості в новобудові та чи можливо повернути кошти, якщо щось пішло не так.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!