На вулиці Новознесенській відкрили дитячий садочок

4019 0
Другий корпус дитячого садочка №14, що на вулиці Новознесенській, 69 не функціонував з 1997 року.
ілюстративне фото: demura.tv

ілюстративне фото: demura.tv

Сьогодні, 4 вересня, відкрили дошкільний навчальний заклад №14 на вулиці Новознесенській, 69. Відкриття садочку дозволяє охопити дошкільною освітою 41 дитину, з яких 10 – діти внутрішньо переміщених осіб, інформує прес-служба ЛМР.

Читайте також: Квіти на мільйон. Що можна було б купити замість букетів на 1-ше вересня. Інфографіка

Роботи в закладі завершили в межах проекту Українського фонду соціальних інвестицій «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури», який впроваджується у Львові та Києві за 5 млн євро, виділених урядом Німеччини. Головний його пріоритет – створення додаткових груп у дитячих садках для дітей з родин переселенців та місцевих мешканців, а також соціальна адаптація внутрішньо переміщених осіб. Окрім садочку №14, у Львові за кошти німецького уряду також створять Центр соціально-психологічної підтримки на базі колишнього гуртожитку на вулиці Угорській, 2.

Читайте також: «Моя донька любить понеділок». Львів’янка рік навчала свою дитину вдома

У ремонт приміщення дитячого садочка №14 Український фонд соціальних інвестицій вклав приблизно 5,5 млн грн. Вартість всього проекту склала 7 млн, які надав уряд Німеччини. Міська влада облаштувала ігрові павільйони, закупила меблі та обладнання.

Дошкільний навчальний заклад №14 має два корпуси – на вулиці Новознесенській, 42 та 69. Другий корпус закрили ще у 1997 році через малу кількість дітей та невідповідність приміщення соціальним нормам. До 2007 будівлю здавали в оренду, у 2010 році міська рада вирішила відновити садок.

Нагадаємо, що у Львові відкриють додаткові групи у дошкільних навчальних закладах.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!