На вулиці Під Голоском збудують 5 багатоповерхівок. Візуалізація

7838 0
Мешканці вулиці виступають проти такого рішення міського виконкому.
візуалізація надана прес-службою ЛМР

візуалізація надана прес-службою ЛМР

На вулиці Під Голоском, 4 збудують дві десятиповерхівки та три дев’ятиповерхівки з приміщеннями громадського призначення та підземними паркінгами. Відповідні містобудівні умови та обмеження затвердили під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради сьогодні, 26 жовтня.

Площа майбутньої забудови становить більше 7,5 га. Земельна ділянка призначена для будівництва багатоквартирних будинків з громадськими приміщеннями в кожному. Будівництво виконає ТзОВ «Львів Буд Покізол».

Читайте також: Нові багатоповерхівки, дитсадки і церква. Як може змінитися мікрорайон Під Голоском. Візуалізація

Мешканці мікрорайону під час засідання виконкому виступили проти такого рішення. За їхніми словами, майбутні будинки стоятимуть занадто близько один біля одного. Окрім того, невирішеними залишаються питання інфраструктури: нові школи та дитячі садочки. Чиновники ЛМР запевнили мешканців, що інвестор внесе 4% від загальної суми забудови в бюджет для розвитку інфраструктури.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, власниками компанії-забудовника є львів'янин Роман Жишко та Андрій Лозинський, місце проживання якого зареєстроване в Канаді. Роман Жишко має низку фірм, які займаються оптовою торгівлею деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням. Андрій Лозинський також має бізнес, пов'язаний з орендою власного чи орендованого нерухомого майна.

Додамо, що у 2016 році виконком міської ради вже затверджував містобудівні умови та обмеження на будівництво багатоповерхівки на вулиці Під Голоском, 4. У липні 2018 року у цьому мікрорайоні затвердили будівництво церкви.

Андрій Костюк,

візуалізація надана прес-службою ЛМР

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!