На вулиці Підвальній у Львові частково реорганізують рух

3596 0
На перехресті вулиць Підвальної та Братів Рогатинців на один місяць облаштували острівець безпеки. Якщо експеримент матиме успішні наслідки – то зміни залишать напостійно.
фото: velukuy.blogspot.com

фото: velukuy.blogspot.com

Як розповів Tvoemisto.tv спеціаліст управління транспорту та зв’язку ЛМР Костянтин Баранюк, таким чином мають намір розвантажити трафік на вулиці Підвальній.

«Із пропозицією встановити острівець безпеки на перехресті вулиць Підвальна-Братів Рогатинців до влади міста звернулася громадська організація «Львів – безпечне місто». На вказаній ділянці є проблема – на переїзді до площі Митної, у так званій кривій, трамвайна колія переходить у ліву смугу. Через це багато авт зупиняються на зустрічній смузі транспорту, який рухається із площі Митної», – каже Костянтин Баранюк.

За словами спеціаліста управління транспорту та зв’язку ЛМР, острівець безпеки сприятиме тому, що водії перелаштовуватимуться на потрібну смугу не у кривій, у якій обмежена видимість, а завчасно. Відтак, Комісія із безпеки руху погодила його встановлення в експериментальному порядку на 1 місяць.

За цей період буде проаналізовано, як зміниться трафік, чи будуть ускладнення або ж полегшення у русі тощо. Якщо експеримент матиме позитивні наслідки, то у середині грудня встановлять постіний острівець бзпеки. Наразі ж на ділянці встановили необхідні знаки.

фото: Igor Zinkevych/facebook.com

Як додав Костянтин Баранюк, на вулиці Братів Рогатинців планують прокладати велодоріжку і острівок безпеки там буде дуже доцільним, адже убезпечить велопереїзд через три смуги.

Читайте також: Як зміниться рух львівських маршруток після запуску «трамвая на Сихів»

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!