На вулиці Пилипа Орлика зріжуть 50 дерев, але мають їх замінити

1804 0
Після реконструкції на вулиці планують висадити 46 нових дерев.
Фото: ЛКП "Львівавтодор"

Фото: ЛКП "Львівавтодор"

У Львові на вулиці Пилипа Орлика зріжуть 52 дерева, які підлягають зрізці через розширення вулиці і облаштування нових паркомісць. Про це Тvoemisto.tv розповів речник ЛКП «Львівавтодор» Олексій Хміль.

Читайте також: Під час реконструкції вулиці Бандери у Львові пошкодили дерева

За його словами, зрізку проводять, відповідно до акту №157 обстеження зелених насаджень від 31 травня 2021 року, 52 дерева планують зрізати, в основному вони зосереджені біля лікарні, де зараз проводять роботи.

Тут уже зрізали 39 дерев, серед яких є і хворі та самосіви, каже Олексій Хміль. Вони, за проєктом, заважають реконструкції. 

Олексій Хміль каже, що натомість на вулиці висадять 46 нових дерев – крупномірних 10-річних, підготовлених до міських умов, а також 305 кущів.

Читайте також: На Пекарській у Львові зріжуть дерева, які перешкоджають велодоріжці

Зазначимо, що зараз проводять ремонтні роботи на ділянці від будинку №2 до міської дитячої лікарні. Тут вже демонтували дорожнє полотно, проводять роботи з прокладання нового водопроводу та встановлюють нові опори для освітлення. Реконструкцію проводить підрядна організація ТзОВ «Онур». Ремонтні роботи на цій ділянці триватимуть до 3 грудня 2021 року.

Реконструкція вул. Пилипа Орлика розпочалася у липні 2020 році. Вартість робіт становить 74,8 млн грн. Проєктно-кошторисну документацію у 2019 році розробив «Інститут Просторового Розвитку». Реконструкцію вулиці розділили на три частини. Торік відремонтували ділянку від вулиці Миколайчука до вулиці Віри, Надії і Любові, зараз тривають на відрізку від будинку №2 до міської дитячої лікарні, а наступного року за наявності фінансування почнуть ремонтні ремонти на третій ділянці – до вулиці Мазепи.

На вулиці Пилипа Орлика розширять проїзну частину з однією смугою для руху в кожному напрямку, облаштують тротуари та велосипедну інфраструктуру (велосмуги та велопереїзди).

Вздовж вулиці організують паркувальні місця, зупинки громадського транспорту, сміттєвий майданчик та влаштують підпірну стінку поблизу лікарні. Тут також встановлять нові опори освітлення, антипаркувальні стовпці та велостійки.

Христина Гоголь

Візуалізація Інституту просторового розвитку


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!