На вулиці Руській у Львові відреставрують фасад поліклініки

2445 0
Робітники вже встановили риштування.
Фото: Андрій Москаленко / Facebook

Фото: Андрій Москаленко / Facebook

У Львові на вулиці Руській, 20 відреставрують фасад поліклініки. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Читайте також: У Львові реставрують балкони з опорами у вигляді слонів. Фото

Риштування на будівлі встановили минулого тижня. За словами керівниці управління охорони історичного середовища, до реставрації фасаду підійшли поетапно.

«У 2010 році тут повністю замінили дах на нову черепицю. Під час проекту "Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста", який фінансував німецький уряд, зробили реставрацію всього металу, який є на фасаді будинку, – це дві пари вхідних дверей, усі металеві решітки на балконах і металева решітка на даху. Минулого року за кошти з міського бюджету реставрували вікна. Фасади – складні, вони мають елементи кераміки, які добре збережені», — розповіла Лілія Онищенко.

Читайте також: За три години львів’яни подали всі 50 заявок на співфінансування реставрації вікон

Додамо, що у січні з фасаду будинку обвалилась частина ліпнини, а восени на другому поверсі 1-ї міської комунальної поліклініки знайшли автентичні розписи часів зведення будинку, які датують початком XX століття.

Нагадаємо, що через ремонт фасаду поліклініки на Руській перенесли зупинку трамвая ближче до площі Ринок.

Довідка

Будівлю на вулиці Руській, 20 збудували у 1905-1906 роках за проектом архітекторів Івана Левинського та Тадеуша Обмінського. Спершу будинок спорудили для страхового товариства «Дністер», а у 1950-х роках тут облаштували гуртожиток для партійної школи при обкомі КПУ, їдальню і спортзал облради, лазню та майстерню взуття. Нині будівлю занесли до реєстру пам’яток архітектури.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!