Ділянку вулиці Степана Бандери можуть відкрити для проїзду уже за місяць

3010 0
Реконструкція вулиці триватиме до серпня 2021 року.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Ділянку вулиці Степана Бандери, на відрізку від Чупринки до вул. Антоновича, зможуть відкрити для проїзду уже за місяць. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповів речник ЛКП «Львівавтодор» Олексій Хміль.

Читайте також: Вулицю Бандери у Львові передумали замощувати римським каменем. Відео, Фото

«Нині на замощених ділянках уже встановлюють трамвайну колію. Також замощують вулицю, а там, де розкопано котлован, роблять колектор. Дорожні роботи, якщо сприятиме погода, закінчать за місяць. Втім, там ще триватиме благоустрій – облаштовуватимуть зупинки, світлофори», – каже Олексій Хміль.

На цю ділянку за договором «Онур Конструкціон Інтернешнл» має 9 місяців. Роботи розпочали у вересні, тому до літа мали б завершити її цілком, разом із благоустроєм. Відразу по завершенні дорожніх робіт на ділянці від Чупринки до вул. Антоновича, «Онур» розпочне працювати на іншій – від вул. Антоновича до вул. Героїв УПА. А згодом розпочне й третю – від вул. Героїв УПА до вул. Городоцької.

За словами директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Олександра Одинця, реконструкція вулиці Степана Бандери ближче до Городоцької буде ще складнішою, оскільки там є великі глибини залягання, де треба будувати каналізаційну камеру для приєднання колектора. Здати відремонтовану вулицю компанія має до 18 серпня 2021 року. 

Перед виборами, восени 2020-го Андрій Садовий казав, що вулицю на ділянці від Чупринки до вул. Антоновича вдасться відремонтувати ще до нового року.

«Перша ділянка – від вул. Чупринки до вул. Антоновича. Плануємо це зробити цього року, а вже наступного року будемо братись за ділянку від вул. Антоновича до вул. Городоцької», – цитувала міського голову пресслужба ЛМР.

Читайте також: Понад мільярд гривень на дороги. Скільки вулиць відреконструювали у Львові в 2020 році

Нагадаємо, що проєкт реконструкції Бандери, «Вулиця для всіх», фінансували за кошти Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку (BMZ). Його обрали з-поміж трьох ідей під час багатьох етапів урбаністичних та громадських слухань. 

У межах проєкту вже облаштували частину пішохідного простору біля Органного залу та хідник навпроти Львівської політехніки. У 2017 році відбулись громадські слухання, де презентували перший ескізний проєкт реконструкції. На слуханнях львів’яни вимагали залишити бруківку та розширити вулицю до чотирьох смуг замість пропонованих двох. За словами тоді чинного головного архітектора Львова Юліана Чаплінського, ширини наявної вулиці не вистачає, аби облаштувати там виділені смуги, а для розширення доведеться зрізати дерева. Тоді проєкт підкоригували і повернули бруківку.

Вартість реконструкції вулиці Степана Бандери становить 209 мільйонів гривень. 29 вересня на перехресті вулиць Степана Бандери та Карпінського пройшли збори мешканців, які захищали історичне покриття вулиці.

На початку ремонту планували, що дорожнє покриття вулиці буде комбінованим. Стару бруківку мали залишити хіба що у міжколійному просторі та у слотах для паркування. Втім, у грудні, коли вже активно велись роботи, при замощуванні вулиці вирішили не використовувати римського каменю. Дорогу вистелять дрібною бруківкою-мозаїкою, а між рейками буде груба бруківка. 

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!