Біля ЛАЗу на вулиці Стрийській зрізають 30 старих тополь. Фото

2535 0
До квітня тут планують висадити два види крупномірних дерев та три види кущів.

У Львові навпроти будівлі на вул. Стрийській, 45 – 45а (колишнього заводу ЛАЗ) зрізають старі тополі, оскільки вони досягли вікової межі, прийнятної для вулиць міста. Натомість до квітня тут планують висадити нові кущі та дерева. Про це повідомили в управлінні екології та природних ресурсів департаменту містобудування ЛМР.

Згідно з актом обстежень зелених насаджень на вул. Стрийській, 45-45а, вул. Рубчака, вул. Проектованій видалити планують 31 тополю. Загалом дерева на вулицях міст живуть 50-80 років, а комплексну рядову посадку потрібно замінювати раз на 50-60 років.

Читайте також: Із поваленого 300-літнього дуба у парку Франка планують зробити скульптуру

«Тополі підійшли до вікової межі, кілька разів пройшли обрізку усіх гілок. Зараз ми більше не практикуємо подібних обрізок, бо вони наносять велику шкоду дереву і прирікають його на постійну обрізку усієї крони. Так звані водяні пагони є вкрай погано закріплені і з наростанням маси гарантовано відламуються пучками. Тож якщо б не замінювали, мусили б у найближчі два роки провести знов таку обрізку або зрізати і замінити дерева», – каже керівниця управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування ЛМР Олександра Сладкова.

Читайте також: Від стихії у Львові постраждало п'ять історичних дерев

Крім того, з її слів, видалення тополь на вул. Стрийській пов'язано також із зміною функціонального призначення корпусів ЛАЗу з промислового на торгово-офісне. Тут облаштовують велодоріжки, тротуари, паркомісця, а тополі мають прикореневу поверхневу систему і за подібних робіт будуть пошкоджені настільки, що не проживуть довго. 

Натомість до 21 квітня цього року планують провести висадку нових насаджень. Йдеться про крупномірні дерева та кущі, зокрема, 26 штук горобини Додонг, 19 штук платану клонолистого, 115 штук пухироплідника калинолистого зеленого, 103 штуки пухироплідника калинолистого бронзового та 25 штук бірючини.

Фото: управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!