На вулиці Вороного у Львові знову планують збудувати 7 поверховий готель

3617 1
Основна будівля готелю матиме шість поверхів, а бокові блоки – сім.
фото: Google Maps

фото: Google Maps

На вулиці Вороного, 4 знову хочуть побудувати готель. Про це йдеться у детальному плані території обмеженої вулицями Вороного, Руданського, Ференца Ліста, Коперника, Міцкевича, просп. Шевченка, який оприлюднили на сайті ЛМР.

Читайте також: Неподалік Винниківського озера хочуть збудувати 12 дач

Проєкт детального плану охоплює територію 3,15 га. Зазначається, що нині деякі провулки у межах детального плану є захаращеними й перетворились на стихійні звалища, як-от колишній пасаж Міколяша, який кілька років намагалися відновити.

Читайте також: У районі Під Голоском планують збудувати ще одну багатоповерхівку

Згідно з ДПТ, на вулиці Вороного, 4, де нині облаштували стихійну парковку, хочуть збудувати готель із громадськими приміщеннями. Упродовж 2006-2009 років тут планували збудувати багаторівневий паркінг із торгово-офісними приміщеннями або без. Утім, як пояснюють проєктанти детального плану, тоді б зросло транспортне навантаження на вулицю Вороного, прилеглі фасади будинків мали б бути глухими, а кількість паркомісць була б замалою через значні відступи від чкрвоних ліній вулиці. Крім цього, за оновленими ДБН, у історичному ареалі міст дозволяють будувати лише підземні паркінги. 

Тому в цьому детальному плані передбачили будівництво на Вороного, 4 готель на 143 номери з магазинами, кафе та дворівневим підземним паркінгом на 70 місць, де зможуть паркуватися мешканці вулиці, а також гості прилеглого готелю «Жорж». Висота готелів не повинна перевищувати 6-7 поверхів, а на даху хочуть облаштувати громадський простір. Заїхати до готелю можна буде з вулиці Вороного.

Дозвіл на розроблення детального плану ще у 2018 році отримав ТОВ «Ательєр». Розробити детальний план для цього району намагаються вже не вперше. Попереднім планом пропонували відновити зруйнований під час Другої світової війни пасаж Міколяша та збудувати наземний паркінг. Після змін ДБН проєктанти запропонували збудувати готель із паркінгом, натомість мешканці вулиці виступили проти готелю та підтримали ідею багаторівневого паркінгу.

У липні 2018 року ЛМР затвердила детальний план території, обмеженої вулицями Вороного, Ференца Ліста, Коперника, Руданського та пл. Міцкевича, який передбачав будівництво готелю з підземним паркінгом на вул. Вороного, 4. Мешканці скасували його через суд.

Читайте також: На Сихові планують збудувати 9-16 поверхівки та торговий центр

Додамо, що Галицький район – єдиний район Львова, що не має затвердженого плану зонування, тож для будь-якого нового будівництва у районі необхідно розробити детальний план території. Він ще має пройти громадське обговорення, а потім – план мають затвердити депутати ЛМР.

Громадські слухання відбудеться 6 березня у приміщенні Личаківської районної адміністрації, що на вул. Костя Левицького, 67. Початок о 17:00.

Вікторія Ейсмунт

Схеми з ДПТ


Читайте також:
2 Березня, 2020 13:43
666 ... що ви "куме" кіздите ? ... провулки вони і є -- провулки ... а не отой "захаращений" пасаж Міколяша ... а от , що там будуватимуть , то тільки не те , що отакі "повечеряні" "пісьменники" ( від слова "піся") нам "витанцьовують" ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!