На перехресті Винниченка – Просвіти, де постійно працює евакуатор, встановили новий «знак»

1507 0
Щодня на цій ділянці можна побачити евакуатор та роботу інспекторів із паркування.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У Львові на перехресті вул. Винниченка – вул. Просвіти встановили новий «знак» про заборону зупинки і стоянки. Ця ділянка – одна з тих, де постійно паркуються з порушеннями, а тому тут чи не щодня можна побачити евакуатор та роботу інспекторів із паркування. 

За порушення правил зупинки та стоянки, що створює перешкоди дорожньому руху або загрозу безпеці руху, доводиться сплатити штраф – 680 грн. У випадку суттєвого перешкоджання – авто евакуйовують. Так, Tvoemisto.tv ще очікує на інформацію від ЛКП «Львівавтодор» щодо встановлення нового дорожнього знаку про заборону паркування і стоянки авто, оскільки для водїів – це складна ділянка перехрестя, де щодня працює евакуатор. 

Читайте також: Я прийшов – авта нема. Як у Львові забрати машину зі штрафмайданчика

Як пояснював Tvoemisto.tv старший тренер-інструктор школи водійської майстерності Rega Олександр Сагайдак, паркуватися не можна:

  • під знаками «Зупинка заборонена», «Стоянка заборонена»
  • на перехрестях та ближче 10 м від краю перехрещуваної проїзної частини за відсутності на них пішоходного переходу, за винятком зупинки для надання переваги в русі та зупинки проти бокового проїзду на Т-подібних перехрестях, де є суцільна лінія розмітки або розділювальна смуга
  • на пішохідних переходах і ближче 10 м від них з обох боків, крім випадків надання переваги в русі
  • ближче 30 м від посадкових майданчиків для зупинки маршрутних транспортних засобів, а коли їх немає – ближче 30 м від дорожнього знака такої зупинки з обох боків;
  • ближче 10 м від позначеного місця виконання дорожніх робіт і в зоні їх виконання, де це створить перешкоди технологічним транспортним засобам, що працюють;
  • у місцях, де буде неможливим зустрічний роз'їзд або об'їзд транспортного засобу, що зупинився;
  • у місцях, де транспортний засіб закриває від інших водіїв сигнали світлофора або дорожні знак тощо.

 

Що стосується, зокрема і перехрестя Винниченка – Просвіти, то воно закінчується там, де завершується заокруглення бордюрів.

Читайте також: Що не так із маршрутами на Варшавську та що з цим робити

«Це звичайне перехрестя, де не можна паркуватися. Окрім цього, поруч ще є одразу інше перехрестя – з вул. Підвальною. Тобто це навіть два перехрестя, які переходять з одного в інше. Якщо заокруглення бордюрів довге, бо вул. Винниченка – крива, то, отже, маємо таке велике перехрестя», – каже він.

Нагадаємо, де найчастіше у Львові паркуються із порушеннями, скільки коштуватиме повернути машину зі штрафмайданчика та куди скеровують кошти від сплати штрафів, можна дізнатися у матеріалі за посиланням. Окрім цього, Tvoemisto.tv напередодні провело дискусію про «Мобільність у Львові: як не допустити транспортного колапсу у логістичному хабі країни», під час якої з'ясувало, які рішення напрацьовують місто і область, щоб не допустити критичних ситуацій, та чому важливий проєкт міської електрички. Переглянути її можна тут.

Антоніна Костик
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!