На вулицях міст пропонують будувати штучні острівці та виступи заспокоєння трафіку

2110 0
Штучні зпсоби заспокоєння трафіку мають зменшити кількість аварій на вулицях великих міст.
Ілюстративне фото: strathcona.ca

Ілюстративне фото: strathcona.ca

В Україні пропонують будувати спеціальні острівці та виступи для штучного зниження швидкості на дорогах. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: В Україні пропннують будувати увігнуті бордюри на зупинках громадського транспорту

«Ми вже внесли пропозицію у ДБН щодо доріг загального користування для облаштування таких технічних засобів заспокоєння трафіку при в’їзді в населені пункти. І зараз вивчаємо необхідність проектування таких систем і у самих містах. Особливо, у місцях підвищеної небезпеки на дорогах», – вважає Лев Парцхаладзе.

Спеціальні острівці, вигини та виступи мають унеможливити перевищувати дозволену швидкість у містах та зменшити кількість аварій. Відповідні зміни до Державних будівельних норм уже розробляють у ДП «ДерждорНДІ».

Читайте також: На нерегульованих переходах будуватимуть острівці безпеки

Нагадаємо, на в’їздах у міста і села пропонують встановлювати штучні острівці для зниження швидкості, а на нерегульованих переходах – будувати острівці безпеки.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!