Політична реклама

На вихідних львів'янкам розкажуть рецепти пасок

1662 0
13-21 квітня у Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» (вул. Чернеча Гора, 1) відбудеться родинне свято «Великдень у Гаю».

Вперше в Гаю цього року львів’яни та гості міста зможуть взяти участь у різноманітних мистецьких та інтерактивних заходах, які відбуватимуться в рамках святкування Великодня у Львові, повідомляє прес-служба Львівської мерії.

«Молоді господині та галицькі знані майстрині складатимуть кошика на Великдень, відтворять обряди, розкажуть рецепти пасок», - повідомив Роман Назаровець,  директор Музею «Шевченківський гай»

Вже починаючи з 13 квітня, на Вербну неділю, у рамках свята великих та маленьких відвідувачів навчатимуть писати писанки, робити великодні пташки та коники, вчитимуть гончарству, виготовленню пасхальних оберегів, а також познайомлять із мистецтвом виготовлення свічок ручної роботи від Львівської свічкової мануфактури, розповідатимуть про орнаменти та значення великодніх символів. А для маленьких відвідувачів «Шевченківського Гаю» ПЛАСТ організує  Веселу Великодню гру.

Також на святі для маленьких гостей у Домівці Старого Лева читатимуть захопливі казки, які вчитимуть мудрості та добру.

Протягом Страсного тижня у Гаю працюватиме Великодня Арт-майстерня. Тут  вправні майстрині навчатимуть відвідувачів писати  писанки, розкажуть історію писанкарства та значення символів,  повідають про традиції розпису у різних регіонах України та ще безліч цікавого.

Програму святкувань Великодня у Львові можна знайти тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!