На вихідних нічний Львів покажуть з вежі костелу Ольги і Єлизавети

7376 0
З 11 до 13 липня триватиме фестиваль «Ніч у Львові», під час якого у львів’ян буде унікальна можливість піднятись на вежу храму Святих Ольги і Єлизавети.
Фото: lviv-online.com

Фото: lviv-online.com

У п’ятницю починаючи з 21:00 вхід у храм для всіх охочих буде безкоштовний. Оскільки собор є найвищою спорудою міста та сягає 88 метрів у висоту, з вежі храму для відвідувачів відкриється краєвид на весь нічний Львів, пише Lviv online.

Нагадаємо, фестиваль «Ніч у Львові» проводиться двічі на рік у листопаді та липні. Захід організовують уже вшосте, а у попередній програмі фестивалю заплановано багато майстер-класів та екскурсій. Загалом – понад 100 нічних атракцій. Tvoemisto.tv обрало 5 подій «Ночі у Львові», які не можна пропустити.

Додамо, усі локації «Ночі у Львові» з невеличкими описами заходів можна знайти на Google maps.

Як повідомляло раніше tvoemisto.tv, під час фестивалю громадський транспорт курсуватиме до 3:00.

Довідка.

Церква святих Ольги і Єлизавети – неоготичний собор у Львові. Костел збудовано в пам’ять про популярну в народі імператрицю Єлизавету Баварську, відому як Сісі, дружину цісаря Австро-Угорщини Франца-Йосифа I. Храм розташований на пл. Кропивницького, 1.

Храм було зведено до 1911 року. Проектував споруду та керував будівництвом архітектор Теодор-Мар'ян Тальовський. Вважається, що за задумом архітектора римо-католицький храм святої Єлизавети мав заступити вид на греко-католицьку катедру св. Юра, якщо дивитись на неї зі сторони центрального вокзалу. Також раніше костел вважався храмом львівських залізничників.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!