На вихідних поблизу Львова відбувся патріотичний фестиваль. Фото

2940 0
Щорічно у Зашкові, що за 17 кіометрів від Львова, проводиться фестиваль, присвячений Євгену Коновальцю. Цьогоріч фестиваль з нагоди 125-ї річниці від дня народження полковника під девізом «Джерело духу» тривав із 17 по 19 червня. Пропонуємо перегляну, як фестивалили його учасники.
Фото: із офіційних сторінок фестивалю «Зашків» у соцмережах

Фото: із офіційних сторінок фестивалю «Зашків» у соцмережах

Традиційний фестиваль у селі Зашків, Жовкіського району, мав на меті формування патріотичної позиції, розвиток принципів громадянського суспільства, української ідентичності, вдосконалення тіла та духу, стимуляція молоді до здорового способу життя.

Як повідомили Tvoemisto.tv організатори фестивалю, цього року буде значно розширили кількість заходів у рамках фестивалю, які поділені на три блоки:

Науково-теоретичний блок – науково-практична  конференція у музеї Євгена Коновальця; інтелектуальні локації; панельні дискусії та обговорення  актуальних тем з провідними експертами України.

Спортивно-виховний блок – велопробіг від «Степана до Євгена»; фестиваль активного туризму; теренові ігри; лазербол; квест; футбол босоніж; майстер-класи та інше.

Культурно-мистецький блок  – форум української книги; літературний вечір актуальної творчості; ніч кіно та фотовиставки; катання на козацькій чайці та змагання на байдарках; мистецька зона;  локації кримськотатарського та білоруського народів, які представлятимуть свою культуру, а також виступи українських гуртів та інше.

Хедлайнерами фестивалю були: «Антитіла», «Козак Систем», «Тінь Сонця».

Як зазначають організатори, – «Ми розіб’или усталене, помилкове сприйняття українського патріотизму чи націоналізму –  це не пусті гасла, а клопітка праця над вдосконаленням себе та оточення, досягнення цілей, пізнання світу, результативна щоденна робота – і це все покладено на патріотичну основу».

Потрапити на фестиваль мали змогу усі охочі, адже вхід був вільним.

Опублікувала Наталія Середюк

Фото із офіційних сторінок фестивалю «Зашків» у соцмережах


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!