На вихідних розпочнуть вакцинацію ще у трьох містах Львівщини

8815 0
Епідеміологічна ситуація на Львівщині погіршується. Область повертається до показників середини-кінця жовтня 2020 року.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

На вихідних розпочнуть вакцинацію у Червонограді, Самборі та Золочеві. Загалом, станом на учора, на Львівщині вакцинували вже 420 медиків.

Як розповів керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, наразі працюють дві мобільні бригади з вакцинації, проте уже завтра до них долучаться команди в районах області.

«На вихідні доєднуються команди в районах області. Зокрема, розпочнуть вакцинацію мобільні бригади у містах Червоноград, Самбір, Золочів. Враховуючи те, що кількість бригад буде збільшуватись, збільшуватимуться і об’єми вакцинації», – заявив Орест Чемерис.

Читайте також: Побічний ефект після вакцинації проти Covid-19 зафіксували в 1% українців

Він наголосив, що вакцинація наразі є єдиним шляхом боротьби з пандемією коронавірусу.

За його словами, епідеміологічна ситуація на Львівщині погіршується. «Динаміка останніх днів є тривожною. Так, за кількістю підтверджених випадків, звернень пацієнтів за медичною допомогою, кількістю госпіталізованих, кількістю викликів бригад екстреної медичної допомоги до пацієнтів із підозрою на ковід, ми повертаємося до показників середини-кінця жовтня 2020 року», – зазначив він.

Зокрема, за минулу добу із діагнозом Covid-19 в області госпіталізували 188 осіб. Скерували на самоізоляцію 1 419 людей. Коронавірусну інфекцію методом ПЛР підтвердили у 646 людей. В реанімації перебуває 143 людей, з них на апаратах ШВЛ – 34. Загалом в стаціонарах перебуває – 1 690 хворих.

Як зазначив Орест Чемерис, сьогодні завантаженість ліжкової мережі медичних закладів області становить майже 43%.

Читайте також: В Україні офіційно виявили випадки «британського» штаму коронавірусу

Враховуючи ситуацію, керівник департаменту вкотре закликав мешканців області дотримуватись правил карантину: максимально уникати місць масового скупчення людей, дотримуватись дистанції, гігієни рук.

Нагадаємо, що МОЗ оновило розподіл на карантинні зони. Згідно з ним, Львівську область віднесли до «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!