На вихідних у Львові громадський транспорт курсуватиме зі змінами

5271 0
6 листопада у Львові відбудеться головний біговий старт західної України – GRAND PRIX LVIV HALF MARATHON 2016. У зв’язку з проведенням марафону, у цей день будуть ускладнення в русі приватного та зміни в русі громадського транспорту тими вулицями, де пролягатиме маршрут забігу.
Фото: ua.korrespondent.net

Фото: ua.korrespondent.net

Маршрут півмарафону пролягатиме містом такими вулицями: вул. І. Гонти, вул. Листопадового Чину, площа Св. Юрія, вул. Шептицьких, вул. Антоновича, вул. Академіка А. Сахарова, вул. Д. Вітовського, вул. Шота Руставелі, вул. Левицького, вул. Пекарська, вул. Лисенка, вул. Беринди, вул. Коперника, вул. П. Дорошенка, проспект Шевченка.

Відтак, рух зазначеними вулицями 6 листопада орієнтовно з 08:00 до 14:30 год буде ускладненим. В рух громадського транспорту внесуть зміни. Про це повідомляють у прес-службі міськради.

«Схема пробігу така, що зачіпає практично усі маршрути громадського транспорту: і автобусні, і тролейбусні, і трамвайні. Ми будемо змушені просто закривати деякі маршрути в цей день до обіду, тому що значна частина маршрутів громадського транспорту накладається на маршрут марафону», – сказав заступник начальника управління транспорту та зв’язку ЛМР Ігор Собенко.

За інформацією ЛКП «Львівелектротранс», тролейбуси маршруту № 13 у суботу та неділю 5 і 6 листопада 2016 року курсуватиме від вулиці Грінченка до ТЦ «Форум» без заїзду на проспект Свободи.

У неділю, 6 листопада до 8:00 електротранспорт курсуватиме за звичними маршрутами. На час проведення легкоатлетичних змагань (з 8:00 до 14:30) трамваї маршруту № 1 курсуватимуть від Аквапарку до площі Соборної, № 2 від вулиці Пасічної до Академії мистецтв; № 4 – тимчасово припиняє свою роботу. Трамвай № 10 курсуватиме із вулиці Пасічної до залізничного вокзалу через вулицю Городоцьку. Решта трамваїв курсуватиме за звичними маршрутами.

Читайте також: У Львові змінили рух громадського транспорту

«Попереджаємо, що можливе ситуативне перекриття руху і відповідно зупинка у русі трамваїв на час руху вулицями колони легкоатлетів.

Так само через легкоатлетичний пробіг можливі ситуативні зміни у русі тролейбусів, оскільки траса пробігу проходитиме вулицями Шота Руставелі, Листопадового чину та Антоновича.

Починаючи з 14:30 усі маршрути електротранспорту, окрім тролейбусів маршруту № 13, курсуватимуть у звичному режимі за звичними маршрутами», – зазначили у ЛКП «Львівелектротранс».

Щодо автобусних маршрутів, то, за інформацією Ігоря Собенка, маршрути № 48, № 50, № 53 не будуть працювати у неділю в першій половині дня.

«Більшість маршрутів, які курсують до центральної частини міста, яких не торкається схема марафону, будуть їздити за скороченою схемою. Це маршрут № 33, який від ринку «Південний» буде їхати по вул. Кульпарківській тільки до вул. Окружної. Маршрут № 7 буде курсувати  по Кульпарківській, Клепарівській, Шпитальній, Під Дубом в об’їзд ділянки, де проходитиме марафон. 25-й маршрут на час перекриття курсуватиме також по Кульпарківській, Городоцькій, Клепарівській.

8-й маршрут їздитиме з Брюхович до пр. Чорновола до кільця біля Шевченківської районної адміністрації.

Маршрути № 3А та № 4А будуть скорочені – курсуватимуть від «Кінг-Кросу» та з Сихова до пл.Івана Франка та Стрийського ринку відповідно .

Маршрут №45 курсуватиме від вул. Пулюя до вул. Сахарова. А 37-й та 46-й маршрути їхатимуть від кінцевих зупинок до пл. Митної. Маршрути, які курсують з Винник, будуть скорочені до пл. Митної – це 29-й маршрут та 5А», – сказав Ігор Собенко.

Також він зауважив, що в кінці дня може бути більш детальна інформація про рух транспорту у першій половині 6 листопада.

Крім того, під час проходження дистанції ситуативно перекривтимуть рух і поліція в певні години пропускатиме громадський транспорт по вулицях, які передбачені в маршруті марафону.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!