На вихідних у Львові відкриють пам’ятник авторові музики до гімну України

1972 0
У Рік 200-річчя від дня народження Михайла Вербицького у Львові відкриють та освятять пам’ятник. Про це повідомили у департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА.

Пам’ятник встановлять на розі вулиць Бандери – Чупринки – Вербицького. Освячення та відкриття пам’ятника відбудеться у неділю, 27 грудня, о 13:00 год. Автори пам’ятника Володимир і Андрій Сухорські. Пам'ятник має висоту 2,9 метра. Композиція складається з бронзової скульптури – постаті о. Михайла Вербицького та гранітної стели, на якій вирізьблені ноти мелодії українського гімну. Виготовлення та встановлення пам’ятника відбувається за доброчинні пожертви. Для координації всіх дій, пов’язаних зі спорудженням пам’ятника створено громадський комітет, співголовами якого стали  громадські діячі Ігор Калинець і Тетяна Крушельницька.

Читайте також: Пам’ятник Вербицькому у Львові: стиль, локація, вартість

Замовником на проектування, виготовлення та встановлення пам’ятника є Львівське суспільно-культурне товариство «Надсяння». У 2013 році проведено Всеукраїнський відритий конкурс на кращу концептуальну ідею пам’ятника, на який було подано 21 конкурсний проект.

Довідково. У Львові Михайло Вербицький провів 13 років свого життя, де він закінчив гімназію та навчався у Львівській греко-католицькій духовній семінарії.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!