На випадок «найгіршого сценарію» в Києві готують більше тисячі пунктів обігріву

814 0
Їх облаштують, зокрема, в школах та дитячих садочках.
Пункт обігріву. Фото: з відкритих джерел

Пункт обігріву. Фото: з відкритих джерел

У столиці, у випадку надзвичайних ситуацій взимку, готові розгорнути близько тисячі пунктів обігріву для мешканців міста. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Ми розглядаємо різні сценарії, як можуть розвиватися події. Найгірший сценарій, коли взагалі не буде електроенергії, водо- та теплопостачання. На цей випадок більше тисячі пунктів обігріву в нашому місті ми готуємо. Закуплені електрогенератори, зроблені запаси води та все необхідне, щоб ці пункти обігріву приймали людей», – сказав Віталій Кличко.

Читайте також: Вночі на підльоті до Києва знешкодили шість дронів-камікадзе

Такі пункти обігріву облаштують, зокрема, в школах та дитячих садочках. Там люди зможуть зігрітися, випити чаю, підзарядити телефони, отримати необхідну допомогу.

Нагадаємо, у випадку відсутності електропостачання на Львівщині планують розгорнути понад 400 стаціонарних пунктів обігріву. Під стаціонарні пункти обігріву залучатимуть об’єкти соціальної інфраструктури, які вже обладнані та придатні до розміщення осіб.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!