Політична реклама

На розумний годинник львівських ІТшників збирають кошти у всьому світі

2424 1
Стартувала всесвітня кампанія Kickstarter для збору коштів на випуск першого українського розумного годинника LaMetric, розробленого у Львові. Збір ресурсів проходитиме у форматі спільнокошту (певну суму від охочих зробити пожертту треба зібрати у визначений термін).

Спільнокошт-кампанію запустили львівські програмісти, які й розробили годинник LaMetric. Це – учасники невеликого львівського технологічного стартапу Smart Atoms, повідомили tvoemisto.tv у прес-службі Львівської міської ради.

LaMetric – це перший розумний настільний годинник, який, окрім години, може показувати новини, температуру, важливі дати, і будь-які інші оповіщення, необхідні для життя та бізнесу. Він допоможе швидко зрозуміти та відреагувати на те, що відбувається в тій чи іншій сфері діяльності.

Пристрій був розроблений у Львові від ідеї до прототипу. Проморолик для спільнокошт-кампанії зняли також у Львові. Герої ролика – львівські професійні актори, а музика до нього написана львівським музикантом та композитором. Всі творці гаджета – випускники вищих навчальних закладів Львова.

«Наша розробка ще раз підкреслює, що Львів – це не лише центр технологічного аутсорсингу, а місто, яке робить кроки у створенні технологічних продуктів та гаджетів, яке розвиває наукоємне виробництво», – вважає засновник Smart Atoms Назар Білоус.

З його слів, у команді розробників розумного годинника працюють інженери, які робили сенсорну панель управління для нового низькопідлогового трамваю «ЕлектронТранс».

Додамо, станом на сьогодні за допомогою цієї кампанії зібрали понад 11 тис. доларів США (з 69 тис. доларів, які має намір зібрати Smart Atoms). Таким чином, пожертви зробило уже 82 благодійники. До завершення збору коштів залишилось 44 дні.

 

 


Читайте також:
18 Червня, 2014 00:14
Павло Львовяне, Вы жжоте. Бабок на безделушку собрать можно в ИТ оффисе, а не кикстартере.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!