На які онкозахворювання найчастіше хворіють на Львівщині

2250 0
Сьогодні відзначають Усесвітній день боротьби проти раку.
Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Протягом минулого року у Львівській області взяли на облік 8866 онкохворих, у більшості з яких рак вдалось виявити на першій або другій стадії. Про це повідомляє заступник гендиректора Львівського регіонального онкоцентру Олег Дуда.

Так, виявлено 4142 випадки раку 1-2 стадії (50,3%), 1511 випадків – третьої стадії і понад 15% – четвертої стадії.

Найчастіше, говорить Олег Дуда, на Львівщині хворіють на рак грудної залози – 921 випадок, рак легень – 645 випадків, рак ободової кишки – 606 випадків, рак простати – 493 випадки.

Читайте також: Мода може вберегти від раку. Де на Львівщині найчастіше хворіють та що нового в лікуванні

Лікар нагадує, що 4 лютого відзначається Усесвітній день боротьби проти раку, щоб поширювати знання про цю хворобу.

«У світі існує понад 100 різновидів раку. Цей недуг може розвиватися у будь-якій частині тіла. Щорічно від нього помирають мільйони людей. Більше 30% випадкам смерті від раку можна запобігти – завдяки відмові від тютюну, здорового харчування та фізичної активності, а до 20% – через щеплення проти вірусу гепатиту В і вірусу папіломи людини», – пише Олег Дуда.

Та найбільш важливо, говорить медик, не боятися іти до лікарів та стежити за власним здоров’ям.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!