На які вакансії найбільший попит та яких спеціалістів бракує на Львівщині

2502 0
Навантаження на одне вільне робоче місце або вакантну посаду зменшилося з 3 до 2 осіб.
Фото умовне

Фото умовне

У перші дні січня 2023 року на Львівщині фіксують 3,4 тис. вакансій. Навантаження на одне вільне робоче місце або вакантну посаду зменшилося з 3 до 2 осіб. 

Джерело: директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк в коментарі Tvoemisto.tv

За його словами, найбільше пропозицій працевлаштування в області для швачок, слюсарів різного профілю, водіїв автомобільного транспорту та електромонтерів. 

Читайте також: У Львові додатково виділять 100 млн гривень на зарплати вихователям дитсадків

«Водночас бракує двірників, кухарів, операторів автоматичних та напівавтоматичних верстатів та установок, касирів торговельного залу, електрослюсарів, лікарів різної спеціалізації, вчителів, пекарів, продавців продовольчих або промислових товарів, інспекторів, а також трактористів-машиністів», – зазначив Василь Барилюк.

За групами професій найчисельніше навантаження безробітних на 1 вільне робоче місце – кваліфікованих робітників сільського та лісового господарства риборозведення і рибальства – 8 осіб; законодавців, вищих держслужбовців, керівників, менеджерів – 6 осіб; технічних службовців –  4 особи; фахівців та працівників сфери торгівлі та послуг – по 3 особи.

Читайте також: «Мусимо швидко перемогти, щоб українці швидко повернулися додому». Яка ситуація з міграцією на Львівщині

«Найскладніше працевлаштуватися в установи, що ведуть фінансову та страхову діяльність. На ці посади є 32 особи на 1 вакансію. Окрім того, складно знайти роботу працівникам сфери інформації та телекомунікації – на 60 претендентів лише 13 вакансій. Аналогічна ситуація в органах державного управління та оборони, а також установах обов’язкового соціального страхування. На 1 вакансію є 4 охочих», – додав він.

Нагадаємо, що на Львівщині у центрі зайнятості у січні-жовтні 2022 року повідомляли про 25,8 тис. вільних робочих місць і вакантних посад. Послугами скористалися 6,5 тис. компаній та фірм.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!