На якому етапі реконструкція площі Галицької у Львові. Фото

1687 0
На площі сформували місце для клумб, яких буде кілька і у різній геометричній формі, вилили чашу у бетоні для фонтану та підвели комунікації.
фото: львів. містобудування

фото: львів. містобудування

Площу Галицьку у Львові встигли замостити гранітною плиткою та бруківкою на 70%. Наразі погода не дає проводити роботи надворі, водночас тривають інші. Зокрема йдеться про виготовлення вуличних меблів. Про це повідомили у департаменті містобудування ЛМР.

«Замовили близько 20 вуличних стільців та інших меблів і вже до кінця цього року все замовлення має бути готове. Їх робить та ж фірма, що виготовляла вуличні меблі для оновленої площі Коліївщини», – каже проєктантка реконструкції громадського простору на площі Галицькій Ольга Криворучко.

Читайте також: На площі Галицькій законсервували фундаменти костелу Воздвиження Чесного Хреста

На площі також сформували місце для клумб, яких буде кілька і у різній геометричній формі, вилили чашу у бетоні для фонтану та підвели комунікації. Також уже замовили макет костелу Воздвиження Чесного Хреста, мури якого знайшли під час реконструкції площі. Тепер вони будуть проілюстровані на спеціальному макеті.

Наступні роботи із реконструкції площі залежатимуть суто від погодних умов. Із першим теплом тут планують підключити фонтан та висадять рослини.

Читайте також: Проект реконструкції фонтану Кульбаба у Львові повністю змінять

Нагадаємо, що площу Галицьку почало ремонтувати ПП «Патронат» ще у 2019 році, однак на місці фонтану «Кульбаба» під час демонтажу виявили фундамент храму Воздвиження Чесного Хреста. Також під час розкопок знайшли останки десятьох людей. Сам фонтан «Кульбаба» передали у музей «Територія терору» як елемент радянської спадщини. 

За оновленим проєктом, на площі мають підвести мережі, влаштувати бетонну чашу фонтану, навколо якого можна буде сидіти. Також навколо нього облаштують освітлення території, сам фонтан підсвітять. Другий етап проєкту передбачає ремонт решти території до початку площі Соборної, влаштування нового озеленення та місць для сидіння і освітлення усього простору між вул. Князя Романа і площею Соборною. 

Реконструкцію площі Галицької у Львові мають завершити до кінця цього року. Роботи з фонтаном ще продовжать весною. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!