На якому етапі ремонт вулиці Бандери у Львові та кому збільшать пенсії з 1 квітня. Підсумки доби

1596 0
Нині 20 березня та 390 доба героїчного протистояння російській агресії.
фото: Меланія Волощак/пресслужба лмр

фото: Меланія Волощак/пресслужба лмр

Ситуація на фронті: Російські війська продовжують атакувати Бахмут «за інерцією», але тактично цей бій вони вже програли. «Зараз вони, по суті, тактично не можуть завершити операцію із захоплення українського районного центру Бахмут. Так, там дуже активні бої, вони ще продовжують на інерції здійснювати по кілька десятків атак, але вони несуть величезні втрати», – заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Він підкреслив, що нинішні дії росіян на цьому напрямку вже не тягнуть на стратегічну наступальну операцію.

За даними Генштабу (станом на 6:00), рф продовжує наступ на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. ЗСУ відбили 69 атак противника на цих напрямках. Епіцентром бойових дій залишається Бахмут.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 10 ударів по районах зосередження ворога та удар – по трьох його зенітних ракетних комплексах «Бук-М1-2» та знищила склад боєприпасів. Також уражено російський ЗРК «Тор» і 3 засоби радіоелектронної боротьби. Збито російський БпЛА типу «Зала».

Читайте також: На Львівщині триває набір до лав бригади «Лють». Як долучитись. Формування бригади триватиме до 1 квітня.

Акцент дня: На якому етапі ремонт вулиці Бандери у Львові та що ще планують зробити. Як повідомив Tvoemisto.tv керівник ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк, тут планують ще виконати низку робіт. Зокрема, завершити ремонт підпірної стінки, облаштувати громадський простір біля Органного залу та на перехресті вул. Бандери-Чупринки, встановити постійні дорожні знаки, поставити штатні світлофори, висадити ще 81 дерево.

Читайте також: Наступного тижня на вулиці Богомольця змінять організацію дорожнього руху. Зокрема, зміниться смуга, якою рухається транспорт, але не напрямок руху. Також місця для паркування перемістять з непарної на парну сторону.

Ключові події:

1. Нацбанк зобов’язав банки перевіряти клієнтів на зв’язки з росією. «Визначено категорії клієнтів, стосовно яких банк зобов’язаний виявляти та документувати таку інформацію, та обсяг відповідної інформації за кожною категорією», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Російські хакери намагаються отримати доступ до комп’ютерів українців, – Держспецзв’язку. Хакери заражають програмне забезпечення, яке встановлюється на комп’ютер через торенти – до програми додають шкідливий код;

2. Перерахунок пенсій. Кому збільшать виплати з 1 квітня. Йдеться про пенсіонерів, які продовжують працювати й отримувати страховий стаж. Розмір підвищення буде для кожного індивідуальний, адже враховуватиметься стаж і розмір офіційної зарплати. Обсяг таких пенсійних виплат розрахують так: помножать середню зарплату людини, її страховий стаж та індивідуальний коефіцієнт заробітку. За цією індексацією не потрібно буде звертатися до ПФУ, оскільки вона пройде автоматично;

3. Опалювальний сезон в Україні можуть завершити раніше, ніж планували. «В Україну поступово приходить тепла весняна погода. Враховуючи прогноз погоди, з понеділка у деяких регіонах можна завершувати опалювальний сезон та зекономити енергоресурси, зокрема, газ», – сказав голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКГ Андрій Герус;

4. «Львівська залізниця» попереджає про зміни у розкладі руху поїздів. Пасажирів закликають урахувати зміни під час планування подорожей у вказаних сполученнях.

Читайте також: У додатку «Укрзалізниці» вже можна придбати пільгові квитки. В оновленому застосунку також з’явилася англомовна версія;

5. Коли в Україні переводять годинник на літній час. У ніч проти 26 березня о третій годині ночі за київським часом стрілки годинників потрібно перевести на одну годину вперед.

Читайте також: Де можна побачити весняні первоцвіти на Львівщині. Локації. Мешканців запрошують на квіткові тури, аби помилуватися весняними квітами та зробити фотографії.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!