На якому етапі впровадження е-квитка у Львові і коли запрацює безготівкова оплата

5979 0
Для того, аби перейти до наступного етапу, продовжує він, треба вирішити низку моментів.
Фото: Іван Станіславський

Фото: Іван Станіславський

Наразі у Львові триває перший етап впровадження електронного квитка у громадському транспорті, так звана «освіта пільговика». На цьому етапі завершують друк транспортних карток для пільгових категорій населення, тестують обладнання.

Джерело: керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило у коментарі  Tvoemisto.tv

«Як показує активність пільговиків, які ще звертаються за картками, то вже близько 90% людей їх отримали. Зараз черг немає, ми можемо видавати картки у той же день, коли є звернення від мешканців. Загалом понад 155 тисяч пільговиків отримали свої «Леокарт»– каже він.

Читайте також: Чи зросте вартість проїзду та як курсуватиме транспорт з осені. Розмова з Орестом Олеськівим

Для того, аби перейти до наступного етапу, продовжує він, треба вирішити низку моментів. 

«Ми маємо проблеми, повʼязані з воєнним станом, бо немає наших міжнародних підрядників («Мікроелектроніка», – ред.) для виконання частини їхньої роботи у Львові. Окрім цього, наш конфігуратор системи «Аствелл Софт» мав би забезпечити свою функцію, щоби координувати всю цю систему, зʼєднувати всі ланки. За якісної роботи конфігуратора ми б перейшли до наступного етапу. Зараз змушені зʼясовувати, наскільки він добре працював у попередній період і визначати нового конфігуратора»,  додає Олег Забарило.

Водночас проєкт ухвали, який передбачав компенсації перевізникам за безоплатне перевезення пільговиків за фактом валідацій, не підтримали на профільній комісії. Через це, зазначає керівник департаменту, наразі не йдеться про штрафи для тих пільгових категорій, що не отримали свої транспортні картки.

Читайте також: Що не так із маршрутами на Варшавську та що з цим робити

«Відповідно до цього проєкту ухвали, є можливість здійснювати компенсації перевізнику за безоплатно перевезених пільговиків не за даними, які подають перевізники, які ми не можемо перевірити, а за даними валідації. Це прозорий механізм, який несе за собою менше зловживань, і так би ми могли вираховувати субвенцію. Маючи цей порядок, також можна би було говорити про обмеження права на пільговий проїзд для всіх пільговиків, окрім власників «Леокарт», – зазначає посадовець.

Нагадаємо, що з 13 січня цього року у Львівській МТГ запустили перший етап впровадження електронного квитка, тоді почали видавати пільгові транспорті картки. У першому кварталі систему мали також запустити і для платних користувачів, але через війну проект частково призупинили. Детальніше про е-квиток у Львові читайте у матеріалі.

Загалом про проблеми з громадським транспортом у Львові виникли через воєнний стан, чи купуватиме місто новий транспорт, що буде з е-квитком і як змінився трафік, читайте в інтервʼю Тvoemisto.tv з керівником департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олегом Забарилом.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!