Мідь та температура. Чого не «любить» коронавірус

7059 0
Найкомфортніше вірусу на пластику і, як не дивно, нержавіючій та медичній сталі.
Фото: Мedscape

Фото: Мedscape

Фахівці щоразу більше дізнаються про таємничий і загрозливий коронавірус. Та, не дивлячись на дослідження кращих вчених світу, він і досі мало вивчений. Час до часу з’являються висновки вчених, а також лікарів. Було припущення, що він, як і звичайний грип зникне, коли настане тепла і суха погода, але зараз все менше впевненості у цьому. Про це, зокрема, розповіла головний епідеміолог Львівської області Наталія Тимко.

Читайте також: У Львові розпочинають ПЛР діагностику на коронавірус

«Вірус є новий і поки мало досліджений. Згідно з інформаціїєю ВООЗ, він не любить температури понад 55 градусів, не любить ультрафіолетового опромінення. Але спостерігаються випадки захворювання в Австралії, де зараз літо, і в Африці, де жарко. Тому не можна сказати, що лише прихід тепла його зупинить», – зазначила лікар-епідемолог.

Це також підтверджують результати дослідження Національного інституту здоров'я США, інформує Newsweek.

Команда вчених, які написали звіт, перевірили, як довго новий коронавірус може жити на різних матеріалах: від картону до міді. А також у повітрі.

Результати показали, що новий вірус найдовше зберігається на пластику (поліпропілені), а також на нержавіючій сталі. На поверхнях з цих матеріалів він здатен лишатися активним впродовж двох-трьох днів після зараження.

Читайте також: На Львівщині анонсували масове тестування мешканців на коронавірус

Найгіршим матеріалом для нього виявилася мідь. На поверхні з неї вірус живе максимум 4 години. На картоні ж він лишається активним до 24 годин.
 

Також дослідники перевірили, як довго він здатен жити в повітрі. Тести показали, що після розпилення разом з частками вологи він лишається активним до трьох годин.

Зауважуєтся, що документ ще не був опублікований і проходить необхідні перевірки перед друком в наукових журналах.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!