На невеликих вулицях Львова пропонують обмежувати швидкість руху

3040 1
Один із основних засобів безпеки на вулицях, який має бути у пріоритеті, – приведення обмеження на знаках до обмеження, яке єфактично.

У Львові визначать ділянки вулиць, на яких можуть дозволити збільшити дозволену щвидкість руху транспорту. Про це під час ефіру в межах проєкту «Реформи без ілюзій» розповів керівник відділу інвестиційних проектів ЛКП «Львівавтодор» Павло Сирватка.

Читайте також: Цілуй і їдь. Як рухатиметься транспорт на площі Двірцевій

«На Підвальній і Винниченка, наприклад, зараз діє обмеження швидкості до 50 км/год. Але я не впевнений, що тут транспорт дійсно рухається 50 км/год. Якщо змінити знак 50 км/год на знак 30 чи навіть 20, у час пік ніхто не відчує змін у русі. Зміни будуть хіба в не піковий час, коли трапляється значна кількість ДТП, саме через перевищення швидкості», – каже він.

За його словами, один із основних засобів безпеки на вулицях, який має бути у пріоритеті, – приведення обмеження на знаках до обмеження, яке є фактично.

«Є багато проблем у радянських кварталах, наприклад, на вулиці Володимира Великого, Науковій, на Сихові. Формально там двори, згідно містопланувальної документації, але з точки зору кожного водія, це нормальна вулиця, на якій можна їхати 50 км/год. Із точки зору мешканця – це двір його будинку, в якому гуляють діти, ходять до школи і вони не хочуть, щоб там їхали 50+20 км/год.», – вважає Павло Сирватка.

Читайте також: Наприкінці вулиці Личаківської у Львові реорганізують рух. Схема

Натомість на вулицях Зеленій та Личаківській, які ведуть на виїзд із міста, обмежувати швидкість не варто, каже експерт. Тож управління транспорту працюватиме над тим, щоб на цих вулицях змінити дозволену швидкість.

«Щоб водій розумів: я вже проїхав табличку "Львів", тому можна їхати швидше. Але там, де починаються житлові квартали, промислові зони, зупинки громадського транспорту, магазини – там треба знижувати швидкість», – додав експерт.

Читайте також: На проспекті Свободи у Львові частково реорганізують рух. Схема

Нагадаємо, з 1 січня 2018 року масимальна швидкість руху в населених пунктах становить 50 км/год. Іншим рішенням органи місцевого самоврядування можуть самі визначати вулиці, на яких максимально допустима швидкість руху може бути іншою.

Наталія Лазарович


Читайте також:
3 Листопада, 2019 11:49
Володимир Схоже, що пан Сирватка не дуже розуміється в тому, про що говорить. Про знак 5.31 і 5.32, напевно, не чув. Знаки в тому числі забороняють транзитний рух. Для дворів в трикутнику В.Великого-Симоненка-Наукова вони дуже підійдуть. Але, пан Сирватка замислювався і озвучив а чому ж в цьому трикутнику так багато транзитного транспорту? Багато водіїв таким чином намагаються уникнути заторів на перехрестях Наукова-Кульпарківська і Виговського-Кульпарківська. Може треба з цього починати, а не вводити заборони, які не вирішують проблему? Зрештою, крім знаків є технічні засоби - штучні підвищеня, наприклад. Про Винниченка і Підвальну взагалі смішно. Скільки ДТП там сталось через перевищеня швидкості в непікові години? Літати швидше 50 там не дуже реально. Якщо ці вулиці на стільки важливі - мінімізуйте на них кільксть транзитного транспорту. Де нормальне мале кільце довкола центру?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!