На яких вулицях Львова можуть з’явитись острівці безпеки. Інтерактивна мапа

5537 0
Острівці облаштовуватимуть лише за наявності фінансування.
Фейсбук: Зручне місто

Фейсбук: Зручне місто

Міська комісія з безпеки дорожнього руху погодила перелік вулиць, при реконструкції яких планують облаштувати острівці безпеки. Відповідне рішення прийняли на засіданні вчора, 24 липня.

Читайте також: На вулиці Тролейбусній у Львові облаштували острівець безпеки. Фото

Перелік вулиць

  • вул. Стрийська (від вул. Героїв Майдану до вул. Наукова);
  • вул. Городоцька (від вул. Сяйво до вул. Авіаційна);
  • вул. Пасічна (від вул. Таджицької до вул. Зелена);
  • вул. Луганська;
  • вул. Кульпарківська (від вул. Антоновича до межі міста);
  • вул. Любінська;
  • вул. Богдана Хмельницького (від вул. Липинського до межі міста).

 

Із відповідною пропозицією до комісії звернувся депутат ЛМР Ігор Зінкевич, оскільки ці вулиці мають в середньому чотири смуги руху. Водночас заступниця міського голови з ЖКГ уточнила, що острівці облаштовуватимуть лише за наявності фінансування. а керівник ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олег Шмід додав, що у Вінниці масово будують острівці на небезпечних переходах.

У рішенні також ідеться про нанесення шумової та люмінесцентної розмітки на пішохідних переходах на цих вулицях. Доповнити перелік мають спільно з поліцією, яка визначить місця концентрації аварій на переходах.

Читайте також: На кільці Липинського – Чорновола збудували острівець безпеки. Фото

Додамо, що згідно з оновленими будівельними нормами, на нерегульованих переходах вулиць із чотирма і більше смугами мають обов’язково будувати острівці безпеки.

Вікторія Ейсмунт

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!