Політична реклама

На Яндекс.Картах з'явився Львів, який намалювали користувачі

1859 0
На Яндекс.Картах поруч зі схемами, супутниками та гібридами з'явилися карти українських міст (зокрема Львівської, Івано-Франківської, Рівненської, Тернопільської, Чернівецької областей) створені користувачами. Вони були намальовані за допомогою запущеного раніше сервісу Народна карта. На схемах зазначено основні дороги, житлові масиви, парки та стадіони.

Деякі міста, наприклад, Львів чи Тернопіль, є і на звичайній карті, і на народній. На першій відображається офіційна докладна схема населеного пункту, зате на другій можна знайти різні цікавинки, наприклад, бювети, оглядові майданчики, альтанки, а також коментарі до пам'ятних місць.

Користувачі створили схеми різних міст - від Коломиї та Жовкви до Бучача і Сокирян. Вони малювали їх на основі наявних супутникових знімків і своїх власних знань.

Усі вони доступні в пошуку на Яндекс.Картах. Якщо користувач знайшов на карті місто, у якого немає звичайної схеми, при збільшенні масштабу він побачить його схему на народній карті.

Додати на Яндекс.Карти свою вулицю або ціле місто може будь-хто. Досить намалювати їх на n.maps.yandex.ru. За кілька днів нові об'єкти з'являться на Яндекс.Картах, а саме - на їх народному шарі. Звичайно, якщо ніхто з інших творців
карти не повідомить, що дані некоректні.

«А зараз створювати карти може будь-хто. Якщо кожен намалює на Яндекс.Картах хоча б один будинок, свій власний, у всіх користувачів буде докладна й актуальна карта», - каже Павло Гущин, керівник сервісу Народна карта.

Намальована користувачами карта є не лише на веб-сервісі, але й у мобільній програмі Яндекс.Карти. А за допомогою API Яндекс.Карт її легко розмістити на своєму сайті.

Нагадаємо, окрім цього Яндекс.Карти  ввели послугу будування маршрутів з урахуванням усіх видів міського транспорту Львова: автобусів, тролейбусів, маршруток і трамваїв.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!