На Ясниському кар’єрі збудують масштабний відпочинковий комплекс

16577 0
Інвестор планує облаштувати повноцінний відпочинково-туристичний комплекс.

На території трьох озер Ясниського кар’єру створять масштабний відпочиково-туристичний комплекс. Інвестор, який отримав земельні ділянки в оренду, планує збудувати ресторани та готелі, облаштувати пляжні зони та спортивний комплекс для дітей. Загалом йдеться про кілька десятків об’єктів, повідомили Tvoemisto.tv представники компанії-інвестора.

Раніше у соцмережах місцеві мешканці писали, що екскаватор перекопав прохід між озерами, а при в’їзді до кар’єру позрізали кущі та дерева. Також орендатор організував охорону території. 

Читайте також: Винниківське озеро планують відкрити навесні наступного року. Фото, відео 

У Івано-Франківській селищній раді, на території якої розташовано Ясниський кар’єр, повідомили, що земельні ділянки передані в оренду ТзОВ «Маоріс» (на підставі договору оренди землі від 21 вересня 2021 року). Йдеться про частину території піщаного кар'єру – шість ділянок, загальна площа яких понад 21 га. 

Землі призначені для розміщення та експлуатації промислових будівель. Для початку будівництва відпочинкового комплексу інвестор повинен змінити цільове призначення земельних ділянок з промислового на рекреаційне.

Представник компанії-орендатора Володимир Волошин уточнив у коментарі Tvoemisto.tv, що є розроблений концепт проєкту зі створення відпочинкового комплексу, наразі ж триває технічна робота, зокрема, працюють над ландшафтним дизайном.

«Масштабне будівництво на території озер ще не розпочали, поки лише проводимо підготовчі роботи – очищаємо територію від сміття, зрізаємо зарослі кущі, адже все дуже захаращено. Щодо того, коли вдасться реалізувати цей інвестиційний проєкт, сказати складно – все залежить від того, коли отримаємо всі необхідні дозволи та документацію», – каже він. 

Читайте також: У Львові хочуть відновити два озера в Горіховому гаю

За його словами, у відпочинково-туристичному комплексі на Ясниському кар'єрі розташовуватиметься близько 30 об'єктів. Зокрема, це готелі, ресторани, пляжні зони, спортивний комплекс для дітей тощо. Крім того, новий інфраструктурний комплекс створить приблизно 100 робочих місць. 

За даними YouControl, ТзОВ «Маоріс» – львівська компанія, заснована у травні 2021 року. Її власником є мешканець м. Мукачево Ярослав Ніга. Основна діяльність підприємства – надання в оренду та експлуатацію власного або орендованого нерухомого майна.

Ясниський піщаний кар'єр розташований за 20 км від Львова у Яворівському районі. На одній з незатоплених частин дотепер видобувають пісок. Купатися у водоймах не рекомендовано, оскільки вони є холодними та небезпечними (глибина сягає до 20 м). 

Юлія Осим

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!