Політична реклама

На Яворівському полігоні на Львівщині відкрили музей

2229 0
З ініціативи начальника Академії сухопутних військ Збройних cил України імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові, генерал-лейтенанта Павла Ткачука в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки створено музей Яворівського полігону. Експонати сягають сивої давнини – і до сьогодні.

У музеї Яворівського полігону представлено знахідки часів Першої та Другої світових воєн, унікальну польську мапу цієї території минулого століття, повідомляє Експрес.

Окремими стендами висвітлено миротворчу діяльність Збройних сил впродовж усіх років незалежності України.

Історичну сторінку масової депортації українців з сіл та хуторів, які були розташовані колись на території нинішнього Яворівського загальновійськового полігону, проілюстровано періодикою сталінської доби.

У музеї висвітлено також події, які вже увійшли в історію українського війська, що стосуються численних заходів міжнародного військового співробітництва, зокрема, багатонаціональних навчань «Щит миру», «Рапідтрайдент», «Вікінг», «Ротаційні сили чорноморського регіону».

За словами доктора історичних наук, професора, генерал-лейтенанта Павла Ткачука, ще низку вітрин фахівці завершують оформлювати.

Довідка. Львівський учбовий центр Західного оперативного командування Сухопутних військ Збройних Сил України, відомий як "Яворівський полігон", був створений в 1940 році на базі колишнього військового полігону Війська Польського.

Яворівський полігон є одним з двох в Україні (разом з Широколанівським), доступних для проведення міжнародних військових навчань. Починаючи з 1995 року на території полігону проходять міжнародні навчання «Щит миру».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!