Політична реклама

На Євро-2012 у спортивних спорудах України хочуть заборонити курити

1370 0
Комітет з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект про внесення змін до Закону "Про організацію та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні" щодо забезпечення здоров'я уболівальників та спортсменів і створення сприятливої атмосфери для перегляду матчів Євро-2012. Про це повідомили у прес-службі Верховної Ради.

Проектом пропонується встановити, що у спортивних спорудах, де будуть проходити заходи чемпіонату Євро-2012, на період проведення чемпіонату має бути заборонено:

- вживання та використання тютюнових виробів;
- реалізація (продаж) тютюнових виробів, предметів, пов'язаних з їх вживанням;
- будь-яка реклама тютюнових виробів, реклама знаків для товарів і послуг, інших об´єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються тютюнові вироби;
- проведення заходів: з безоплатної роздачі, обміну тютюнових виробів на тютюнові вироби чи будь які інші товари, роботи, послуги;
- дарування тютюнових виробів у вигляді бонусу за придбання іншого товару або послуги;
- розміщення інформації про виробника тютюнових виробів та/або тютюнові вироби у місцях, де ці вироби реалізуються чи надаються споживачеві, у тому числі на елементах обладнання та/або оформлення місць торгівлі.

Відповідно до документа, заборона має поширюватися на всі без виключення приміщення і відкриті зони всієї території спортивної споруди.

На думку членів Комітету, прийняття законопроекту сприятиме формуванню здорового способу життя населення України та захищатиме права гостей та вболівальників фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу на повітря, вільне від тютюну.

Джерело: АМН


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!