На забезпечення киснем Covid-лікарень Львівщини виділили понад 50 млн гривень

1318 0
Це лише частина коштів, які вже скерували для області.
Фот: Роман Балук

Фот: Роман Балук

Уряд ухвалив рішення про те, аби виділити додаткові 895 млн грн на забезпечення киснем ліжкового фонду в лікарнях. Частину коштів вже скерували і на Львівщину. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис. 

Читайте також: Львівська залізнична лікарня розгортає 100 ліжок для хворих із коронавірусом

Ці кошти передали у медзаклади області й міста та налагоджують там кисневу мережу. Мова йде про лікарні, які приймають хворих із коронавірусом, наразі їх є 22. Так, для Львівщини розподілили наразі 57,9 млн гривень, але це ще не всі кошти із субвенції для області.

На Львівщині хворих із Covid-19 приймають у Львівській обласній інфекційній лікарні, Центрі легеневого здоров'я, у Львівському обласному госпіталі ветеранів воєн та репресованих, Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «ОХМАТДИТ», в Львівській обласній клінічній лікарні, Лікарні швидкої допомоги, 1-шій, 5-тій та 8-мій міських лікарнях, у Першому пологовому будинку, Стрийській міській лікарні, Стебницькій міській лікарні, Рудківській лікарні, Новояворівській РЛ №1 імені Юрія Липи, Кам'янка-Бузькій ЦРЛ, Сокальській ЦРЛ, у Жовківській ЦРЛ, у Жидачівській ЦРЛ, у Самбірській ЦРЛ, у Буській ЦРЛ, у Пустомитівській ЦРЛ та у Перемишлянській ЦРЛ.

Читайте також: Коронавірус на Львівщині забрав життя подружжя лікарів Сокальської лікарні

Як розповів Тvoemisto.tv. Орест Чемерис, на Львівщині розгорнуть ще 300 додаткових місць для госпіталізацій пацієнтів із коронавірусною хворобою та з підозрою на неї. Відділення працюватиме на базі Львівського протитуберкульозного диспансеру, що на вул. Бой-Желенського. Також додаткові місця для лікування хворих із коронавірусною хворобою розгорнуть у Дрогобичі. Крім цього, Львівська залізнична лікарня уже цього тижня розгортає 100 ліжок для хворих із коронавірусом. Також через збільшення хворих на Covid-19 у лікарні швидкої допомоги, що на вул. Миколайчука, 9, готують додаткове відділення на 350 ліжок

Також спорткомплекс Франкового вишу та приміщення стадіону «Арена Львів» розглядають як потенційні мобільні шпиталі для прийому хворих із коронавірусною інфекцією, якщо на це буде потреба.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!