На захід України евакуювали майже 90 підприємств

1933 0
У стадії переїзду перебувають 375 учасників програми.
Фото: prompolit.info

Фото: prompolit.info

У рамках програми релокації, станом на сьогодні, 29 березня, з різних регіонів України в західні області переміщено уже 89 підприємств. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Читайте також: На Львівщину переїжджає один з найбільших в Україні виробник матраців

У стадії переїзду перебувають 375 учасників програми. Загалом Міністерство економіки отримало 1164 заявок від підприємців, з яких 1058 вже опрацьовані.

За словами першої віце-прем’єр-міністерки, міністерки економіки України Юлії Свириденко, масштабне переміщення бізнесу на безпечні території допоможе Україні зберегти виробництво, робочі місця та задовольнити попит армії і цивільного населення на низку товарів і послуг, що критично необхідні для перемоги над ворогом.

Програма з релокації українських виробництв на безпечні території передбачає державну допомогу у:

  • підборі площ для розміщення виробництва;
  • переміщенні та розселенні персоналу;
  • підборі працівників в місці дислокації після переїзду.

 

Читайте також: Понад 30 підприємств вже евакуюють свої виробництва на Львівщину

Переміщення обладнання підприємства здійснюється на безоплатній основі силами «Укрзалізниці» та «Укрпошти», у випадку потреби залучаються субпідрядники.

Долучитись до програми може будь-який бізнес, що перебуває в зоні ризику через бойові дії. Для участі потрібно заповнити заявку за посиланням.

Нагадаємо, що на Львівщину переїжджає компанія MatroLuxe, яка є одним з найбільших в Україні виробників матраців, м’яких та корпусних меблів. Раніше головний офіс та виробництво розташовувалися у Дніпрі. Наразі підприємство перевезло лише частину обладнання. Приблизно за тиждень перевезли одну лінію. Тепер очікують приїзду працівників. За два тижні планують запустити виробництво та отримати перші матраци.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!