На Заході допускають три сценарії наступного розвитку війни росії проти України

2859 0
Найменш ймовірний варіант – що росія скоригує свої цілі, заявить, що нібито досягла того, чого збиралася, і спробує підготувати грунт для завершення бойових дій.
Фото: British Embassy Kyiv

Фото: British Embassy Kyiv

Посадовці та аналітики у країнах Заходу розглядають три основні сценарії, як далі може розвиватися війна росії проти України. Про це йдеться у матеріалі CNN.

Перший з можливих сценаріїв – що росія зможе поступово захоплювати нові і нові території у Луганській і Донецькій областях. Другий сценарій – якщо жодна зі сторін не матиме змоги просуватися і війна тягнутиметься у позиційній фазі місяцями чи навіть роками, з великими втратами для обох сторін та наслідками для світової економіки.

Читайте також: «Це буде великим поштовхом для змін». Що дасть Україні кандидатство в ЄС

Третій сценарій, який вважають найменш ймовірним – що росія скоригує свої цілі, заявить, що нібито досягла того, чого збиралася, і спробує підготувати грунт для завершення бойових дій. Якщо ж росії вдасться закріпитися на загарбаних територіях, у США побоюються, що путін почне використовувати цю територію як плацдарм для наступу надалі вглиб України.

Посадовці на Заході вважають, що росія у війні за Донбас – у більш вигідних умовах за рахунок кількісної переваги сил. Проте після тяжких боїв з великими втратами з обох сторін може відчуватись нестача особового складу. Росія могла втратити до третини своїх наземних сил, тому буде непросто досягти серйозних здобутків без повної мобілізації, а це путін вважає небезпечним для себе кроком.

Читайте також: Ви сподіваєтесь на армію, але й армія сподівається на вас

За словами високопоставленого співрозмовника з НАТО, скоро може настати момент, коли або одна, або друга сторона буде мати успіх. Або рф дійде до Слов’янська і Краматорська, або українці їх там зупинять. А якщо українці зможуть тримати там оборону з таким співвіддношенням сил – це матиме значення.

Нагадаємо, сьогодні, 15 червня, у Брюсселі має відбутися третя зустріч формату «Рамштайн» щодо скоординованої допомоги зброєю Україні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!