Політична реклама

На Заході немає кращих політиків, є механізми стримування, – Маринович

2058 0
В тих умовах, які склались сьогодні в Україні, ми зобов'язані йти на вибори. Більше того, людина, роблячи свій вибір, не повинна сподіватись і шукати ідеального кандидата. Таких немає. Ми повинні усвідомити, що демократія – це спільнота неідеальних людей, яка повинна навчитись коригувати свої вчинки. Про це в ефірі tvoemisto.tv розповів провозахисник, дисидент, член ініціативної групи "Першого грудня" Мирослав Маринович.

Відтак, він виділяє чотири глобальних підзавдання, які необхідні в сьогоднішніх умовах.  

Треба йти на вибори. Хибна позиція: а вони всі однакові, з того нічого не буде, я і так знаю, я краще собі посиджу вдома, я в цю всю забаву не вірю. Це абсолютно хибна для християнина позиція. Ти маєш зробити спробу. Ти цю спробу зроби, а Господь хай вирішує – дати плоди цьому крокові чи не дати.

Дуже добре, що немає позиції проти всіх. Людина має зробити вибір. Якщо людина йде на вибори, щоб зіпсувати бюлетень в знак протесту, то хай людина собі усвідомлює, що цим вона сприяє злу. Бо вона відбирає можливість вибрати того, хто в цей історичний момент є кращим чи перспективнішим. Цим вона розписується у своїй неспроможності зробити певний вибір.

Важлива відповідальність тих, хто буде сидіти за столами і буде підраховувати голоси. Це буває часом важливіше, ніж те, як люди зроблять свій вибір. Тому що якщо вони заради свого найкращого кандидата будуть маніпулювати людськими голосами – це величезна шкода. Хай Господь вирішує, куди він людські серця наставить. Не можна людям підправляти результати виборів на догоду своїм хибним земним уявленням.   

І нарешті наш вибір. Мені цього року найпростіше. Я дуже чітко розумію, що Україна стоїть перед великою загрозою з боку Росії, яка є зупиненою, але не знятою взагалі. Для мене очевидним є те, що ми повинні проголосувати в один тур, бо держава, яка є фактично банкрутом і живе на позичені гроші не може дозволяти собі люксуси – переносити вибори на другий термін.

"Чи є в нас ідеальний кандидат? Немає! Це я чітко кажу: в нас немає ідеального кандидата. На виборах в жодній демократичній країні немає ідеального кандидата. Навіть якщо людям здається, що кандидат фантастичний, потім виявляється, що він не є ідеальним. Скажімо собі дуже чітко, що наші надії на ідеального кандидата є хибними. Ми повинні розуміти, що демократія – це спільнота неідеальних людей – від верхнього до нижнього. І ця спільнота неідеальних людей має навчитися коригувати свої вчинки. Якщо вийде так, що ми вибрали зовсім негідну людину, треба її усунути від влади, як це було зроблено з Януковичем. А якщо це буде людина, гріхи якої почнуть проявлятися, треба задіяти суспільні механізми для того, щоб її зупинити. На Заході немає кращих людей, ніж у нас. Там є механізми стримування. У нас цих механізмів поки що немає, то давайте їх виробляти!", – вважає Мирослав Маринович.

"Ми не уникнемо того, що ми будемо об'єктами гри. Син Божий не уникнув цього. Він теж був об'єктом гри сторонніх, злих сил. Тому уявляти собі, що колись настане час або що уряд має забезпечити, що все стане гарнесенько, щоб ніхто мною не грав – це абсолютна утопія. Треба мати розум, дивитися на ситуацію і вирішувати, що є головне", – резюмує Мирослав Маринович.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!