Політична реклама

На заході України Порошенка на виборах підтримує 60% виборців

1614 2
59,3% мешканців Західної України готові підтримати на президентських виборах 25 травня кандидатуру Петра Порошенка. І лише 12% – кандидатуру Юлії Тимошенко. Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного на території Івано-Франківської, Львівської та Тернопільської областей.

Всеукраїнське опитування провели чотири найбільших соціологічних служби: Центр соціальних та маркетингових досліджень «СОЦИС», Київський міжнародний інститут соціології, Соціологічна група «Рейтинг» та Центр Разумкова. Tvoemisto.tv подає дані опитування у Західній Україні.

Так, інші кандидати у президенти не набирють у Західній Украні і 10% голосів. Наприклад, Олег Ляшко – 4,3%, Анатолій Гриценко – 4,2%, Ольга Богомолець – 3,5%, Олег Тягнибок – 3,2%. Проти всіх готові голосувати менше 1% респондентів, не піде на голосування – 0,5%. Однак понад 9% опитаних ще не визначились, за кого голосуватимуть на виборах.

Високий рейтинг Петра Порошенка на заході України пов’язаний із тим, що люди очікують якісних змін влади після Майдану, вважає львівський політолог Анатолій Романюк.

«Вони уважніше ставляться до кандидатів на високі посади. А Порошенко постійно з’являється у позитивному контексті в інформаційних повідомленнях. Зокрема, про зустрічі, домовленості, переговори», – пояснив він у коментарі tvoemisto.tv.

Щодо Юлії Тимошенко, то експерт вважає, що хоча багато людей виступало за її звільнення з в’язниці, далеко не всі з них підтримують її кандидатуру на пост президента. Крім того, громадськість сприймає Тимошенко як людину, що має відношення до газових проблем в Україні через підписані нею газові угоди.

Загалом в Україні за Петра Порошенка 25 травня готові проголосувати 29% виборців, за Юлію Тимошенко – 8,5%, за Сергія Тігіпка – 4,3%. Михайла Добкіна підтримує 3,6% респондентів.Менше 1% набирають Олег Царьов, Дмитро Ярош, Наталія Королевська. При цьому проти всіх готові голосувати 9,6% опитаних, не прийдуть голосувати – 7,3%, а ще не визначились – майже 22%.

Довідка:

Аудиторія дослідження: населення України віком від 18 років і старші. Опитано 6200 респондентів в усіх регіонах України. Терміни проведення дослідження (польового етапу): 9-16 квітня 2014 року. Статистична похибка – не більше 0,8%.


Читайте також:
24 Квітня, 2014 11:58
Александр Очень странная статистика, все кого не спроси за Тимошенко, второй после неё идёт Ляшко, а здесь узнаю что Порошенко, которого люди видеть не желают, оказывается лидирует.
24 Квітня, 2014 09:05
Таня Когда читаю рейтинг Порошенко - возникает вопрос, сколько башляет Порошенко службам опроса, чтобы вешать лапшу на уши народа и до какой степени нужно ненавидить народ, чтобы так публично врать.
Ненавистником украинского народа был Янукович - но он не был украинцем, его корни в Белорусии, причем предки предатели Родины. А кто такой Порошенко - выходец из Молдавии, предки рецидивисты - криминал в особо крупных размерах. Неужели народ Украины наступит на те же грабли дважды. Это же надо так обгадить народ западной украины - что они снова мол за подонка и вора в Украине Порошенка.
Сколько получает автор за брехню в таких статьях.
Почему молчит борец с коррупцией Татьяна Чоновол. Вот пусть она и расследует олигарха Порошенка, хотя бы его последнее воровство вместе с Януковичем - будучи министром экономики в правительстве Януковича - стал пятым миллиардером в Украине, вместе обворовывали бюджет украины!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!