На Заході України виявили виведені з обігу гривні, які зберігалися у сховищі банку в Херсоні

20497 0
На купюрах можна побачити характерні позначки чи перфорацію, яку, імовірно, зробили в банку.
Фото: Telegram/ Олег Гороховський

Фото: Telegram/ Олег Гороховський

Окупанти отримали доступ до банківських сховищ та вкинули на ринок старі гривні, які були виведені з обігу. Такі купюри вже виявили у західних областях, також у Києві та Одесі. Про це повідомив співзасновник банку Monobank Олег Гороховський.

З його слів, йдеться про купюри номіналом 500 грн. Їх вивели з обігу та зберігалися вони у херсонському сховищі «Ощадбанку».

«Почалися масові випадки поповнення терміналів самообслуговування iBox та інших термінальних мереж 500 гривневими купюрами, які виведені з обігу в сховищі Ощадбанку в Херсоні. Купюри вже виявили в Одесі, Києві та на Заході України. Нетипові поповнення нових клієнтів iBox великими купюрами можуть затримуватись до інкасації терміналу», – написав Олег Гороховський.

Читайте також: Шахраї використовують нові злочинні схеми для виманювання грошей під час війни

На фото видно, що гривневі купюри мають певні позначки або перфорацію, яку, імовірно, зробили в банку. Співзасновник Monobank зауважує, що встановити їхню непридатність без візуального огляду, безпосередньо у терміналі, неможливо.

Нагадаємо, Національний банк посилив вимоги до пунктів обміну валют та заборонив їм інформувати про курс валют поза межами кас в установах. Тобто йдеться про заборону обмінникам мати табло з курсами. При цьому зміни не стосуються банків, оскільки на сьогодні практично не зафіксовано ними зловживань у сфері здійснення торгівлі валютними цінностями в готівковій формі. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!