На закупівлі вакцини від Covid-19 уряд виділив понад мільярд гривень

1000 0
Кабінет Міністрів України на позачерговому засіданні затвердив постанову про виділення коштів із Фонду боротьби з Covid-19.
Фото: Daniel Schludi for unsplash

Фото: Daniel Schludi for unsplash

Уряд виділив з Фонду Covid-19 1,3 млрд гривень Міністерству охорони здоров’я для закупівлі вакцин проти коронавірусу. Про це повідомляє Урядовий портал.

Читайте також: Що ми знаємо про Covid-19 після п'яти місяців боротьби з ним

Вчора, 23 грудня, Кабінет Міністрів України на позачерговому засіданні затвердив постанову про виділення Міністерству охорони здоров’я 1,3 млрд грн з Фонду боротьби з Covid-19 для закупівлі вакцин та забезпечення імунопрофілактики населення проти коронавірусу.

Так, відповідно до проєкту постанови, зробили збалансований перерозподіл видатків державного бюджету, зокрема збільшили видатки Фонду боротьби з Covid-19 за рахунок економії його коштів.

Читайте також: Україна почала перемовини щодо закупівлі вакцин проти Covid-19

Нагадаємо, що країна сподівається безкоштовно отримати ще 8 мільйонів доз вакцини від коронавірусу в межах ініціативи COVAX на додачу до вже гарантованих 8 мільйонів доз. Міністерство охорони здоров’я продовжує перемовини з ВООЗ, щоби збільшити цю кількість доз до 16 мільйонів. Все залежатиме від загальної вартості вакцин, які потрапляють у портфель COVAX.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!