Працівникам заводу ЛОРТА виплатять 8 мільйонів гривень боргу

2051 0
Міністерство оборони має віддати борги у найближчі тижні.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Міноборони має покрити заборгованість перед працівниками Львівського заводу радіотехнічної апаратури ЛОРТА, які страйкували ще в січні цього року через заборгованість зарплати за 4 місяці. Про це Tvoemisto.tv під час інтерв’ю сказав гендиректор державного концерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв. 

Читайте також: Що відбувається на заводі ЛОРТА у Львові і чому людей не впускають на роботу 

На початку року понад 500 працівників заводу вимагали відновити роботу, оскільки він працював в «обмеженому» режимі через нестачу фінансування, хоча у нього було державне замовлення на понад 300 млн грн. На підприємстві були заблоковані рахунки, а через борги відключили електроенергію.

За словами гендиректора державного концерну, Мінборони невдовзі закриє борг із зарплати перед працівниками.

«Найближчими тижнями Міноборони має покрити борг перед працівниками ЛОРТА у розмірі 8 мільйонів гривень», – зазначив Юрій Гусєв.

Раніше заступник директора обласного департаменту економічної політики Орест Гринів пояснював, що людей відправили у відпустку тому, що не було проплати авансу за державним замовленням. Попри це директор заводу ЛОРТА задекларував зарплату у понад 6 млн грн. 

«У нас вся зарплата прив'язана до показників. Головним серед цих показників є прибутковість підприємства. Якщо керівництво не виконує фінансові показники, то керівник не отримує додаткових бонусів і премій», – прокоментував  Юрій Гусєв. 

Він також додав, що директорів підприємств, які протягом кількох кварталів не виконують ключових показників, звільняють.  

Читайте також: Директор заводу ЛОРТА задекларував понад 6 мільйонів зарплати

Нагадаємо, що у декларації директора заводу ЛОРТА Володимира Чауса задекларовано майна на понад 6 млн грн заробітної плати і 175 тис. грн пенсії. Він також подав ще одну декларацію, у якій вказано, що у січні цього року він отримав понад 600 тис. зарплати. 

У його власності також одна квартира в Одесі та дві у Львові, будинок у Лапаївці на 100 метрів квадратних, три гаражі та автомобіль Mercedes-Benz 2015 року за 1,5 млн грн. 

Софія Шавранська

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!