Київ

На Житньому ринку в Києві організували прибирання

754 0
До прибирання долучились понад 50 фахівців та волонтерів.
Фото: КМР

Фото: КМР

Цими вихідними на столичному Житньому ринку було проведено велику толоку. Цей захід дав старт масштабному проєкту перетворення простору ринку на гастрономічний та культурний хаб. Про це повідомляє Київська міська рада.

Фахівці клінінгової компанії разом із волонтерами провели успішну роботу із професійного прибирання на Житньому ринку. За допомогою спеціалізованої техніки колони помили апаратом високого тиску, що дозволило ефективно очистити їх від забруднень.

Спеціалісти компанії видалили весь бруд із огородження антресолі та огородження другого поверху. Окрім цього, провели глибинне чищення підлоги за допомогою підлогомийної техніки, що забезпечило належний догляд і чистий вигляд підлогових покриттів.

До прибирання долучились понад 50 фахівців та волонтерів. Використовували професійну техніку, зокрема апарат високого тиску, підлогомийні машини, парогенератори та пилотяги для вологого та сухого прибирання».

У результаті великої толоки на ринку було очищено більше ніж 3 000 квадратних метрів будівлі.

Ініціаторами заходу виступили: шеф-кухар Євген Клопотенко, КП «Житній ринок» та клінінгова компанія «Inwhite».

Нагадаємо, восени 2022 стало відомо, що німецький бізнесмен Флоріан Болен реконструює модерністську будівлю Житнього ринку в Києві — він орендуватиме другий поверх. Зокрема, планувалось, що за кошти Болена відновлять панно «З варяг у греки», яке розташоване на фасаді будівлі.

В. о. директора ринку Євген Шевченко заявляв, що ринок збереже свої функції та залишиться в комунальній власності.

Болен планує створити на другому поверсі фудкорт із броварнею, натомість перший поверх функціонуватиме як продуктовий ринок. На другому поверсі окрім фуд-кортів буде концертний майданчик, дитячі кімнати, а також зони для проведення майстер-класів.

Наразі керівництво ринку розробляє спільний проєкт з кулінарним експертом Євгеном Клопотенком. Після реконструкції на Житньому хочуть проводити фестивалі традиційних українських страв в сучасній інтерпретації.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!