На Житомирщині померла жінка, яка захворіла на коронавірус

2174 0
У неї була двостороння пневмонія.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

На Житомирщині померла жінка, яка захворіла на коронавірус. Про це під час брифінгу повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Читайте також: Закриті школи та скасовані рейси. Усе про карантин у Львові та Україні

Це перший випадок смерті від ускладнень коронавірусу в Україні. У неї діагностували двосторонню пневмонію. За словами Віктора Ляшка, 71-річна жінка запізно звернулася до медиків, хоча повернулася з Італії ще наприкінці лютого. Він зауважив, що люди похилого віку перебувають у зоні ризику захворювання на Covid-19.

Жінка перебувала у Польщі й дорогою додому в Радомишль заїжджала до родичів у Жовківський район на Львівщині. Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv заступник директора Львівського обласного лабораторного центру Олег Когут, у родичів симптомів коронавірусу немає.

«Родичі усі здорові, ніхто ні на що не скаржився. За ними продовжують медичне спостереження, хоча інкубаційний період закінчився – ми вирішили ще поспостерігати за станом здоров’ям», – сказав він.

Жінку госпіталізували вчора, коли у неї вже було запалення легенів. Їй лікували лише симптоми, оскільки ліків від коронавірусу немає. Медики також відправили на самообсервацію контактних осіб. У родичів симптомів коронавірусної інфекції не виявили.

Читайте також: Усе, що треба знати про коронавірус в Україні

Нагадаємо, що учора в Чернівцях виявили ще одного хворого на коронавірус. Ним став 64-річний чоловік, а його дружина, яка повернулась із Італії, була єдиною, з ким він контактував, тому вона перебуває на обсервації й не має ознак вірусу. 

3 березня в Чернівецькій області виявили першого хворого на коронавірус в Україні. Він перебуває на лікуванні, а його стан оцінюють як задовільний. Наприкінці лютого він разом із дружиною був у Італії. 

Ще п’ятеро українців захворіли поза межами країни: одна дівчина в Італії, яка вилікувалась та ще одна у Мілані, в якої підозрюють коронавірус. Ще троє пасажирів лайнера Diamond Princess, що закрили на карантин у Японії, двоє з яких уже вилікувалася. Ще 49 українців перебувають на лайнері поблизу берегів США, де також виявили коронавірус. Наразі симптомів хвороби вони не мають.

Наразі ліків та вакцини від китайського коронавірусу немає. Медики лікують лише симптоми, серед яких висока температура, нежить, кашель та слабкість тіла. Медики рекомендують часто та ретельно мити руки, користуватись антисептиком, уникати контакту з хворими або з тими, що мають симптоми.

Читайте також: Коронавірус в Україні: Як правильно користуватися антисептиком

12 березня через загрозу коронавірусу в Україні запровадили карантин. У Львові школярів відправили на дистанційне навчання школярів та студентів, обмежили масові заходи, а також закрили мистецькі та культурні заклади.

Вікторія Ейсмунт

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!